zondag, februari 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Start Week van passend onderwijs
Start Week van passend onderwijs

Start Week van passend onderwijs

  • Nederland
  • Maandag start de Week van passend onderwijs. Van 24 tot 28 maart houden scholen en samenwerkingsverbanden overal in Nederland bijeenkomsten voor leraren en ouders over passend onderwijs.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/03/18/start-week-van-passend-onderwijs.html

Passend onderwijs gaat op 1 augustus 2014 officieel van start. Scholen worden dan verplicht om iedere leerling die zich aanmeldt een geschikte plek te bieden, op de eigen school of een school in de regio. Regionale samenwerkingsverbanden van scholen voor regulier en speciaal onderwijsgaan dit samen regelen, in overleg met de leerling en zijn ouders. Ook worden afspraken gemaakt met de gemeenten over bijvoorbeeld leerlingenvervoer en jeugdhulpverlening op school. Het ‘rugzakje’ verdwijnt en de regio gaat het budget verdelen tussen de scholen. Doel is dat kinderen zoveel mogelijk een plek krijgen op een reguliere school, met de ondersteuning die ze nodig hebben. Het speciaal onderwijs blijft bestaan voor leerlingen die dat nodig hebben.

Afspraken maken op school

De afgelopen maanden hebben scholen hierover op regionaal niveau werkafspraken gemaakt. Welke begeleiding kunnen scholen bieden? Wanneer wordt een leerling naar een school voor speciaal onderwijs doorverwezen? Leraren en ouders willen nu graag weten hoe passend onderwijs er bij hen op school en in de regio uit komt te zien. Leraren kunnen dan afspraken maken op school over hun taken en bijvoorbeeld een extra opleiding, ouders weten welke scholen geschikt zijn voor hun kind en hoe de aanmelding verloopt.

‘Uitgelezen kans’

Staatssecretaris Dekker (Onderwijs) moedigt leraren en ouders aan om deel te nemen aan een evenement: ‘De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een nieuw stelsel voor passend onderwijs. Nog maar een paar maanden en dan gaan we daadwerkelijk van start. Voor kinderen die al ondersteuning krijgen of op een school voor speciaal onderwijs zitten zal er niet veel veranderen, maar voor kinderen die voor het eerst in aanmerking komen voor ondersteuning soms wél. De Week van passend onderwijs is een uitgelezen kans voor ouders, leraren en scholen om hierover het gesprek aan te gaan.’

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top