zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Startup Mingling lanceert Kickstarter project voor een nieuw platform om mensen weer offline te laten socializen
Startup Mingling lanceert Kickstarter project voor een nieuw platform om mensen weer offline te laten socializen

Startup Mingling lanceert Kickstarter project voor een nieuw platform om mensen weer offline te laten socializen

  • Nederland
  • Nederlandse startup Mingling lanceert deze week hun Kickstarter project. Mingling beoogd gelijkgestemden, die elkaar niet kennen, online te verbinden om offline te socializen. Op dit nieuwe social media platform kan men op basis van interesses zoeken naar zelfgeorganiseerde events maar ook naar groepen en mensen. Via Kickstarter hoopt de startup funding binnen te halen om het bouwen van het platform te kunnen bekostigen.
  • mingling7 web klein
  • Mingling
  • www.kickstarter.com
  • mathildejtoet@gmail.com

Nederlandse startup Mingling lanceert deze week hun Kickstarter project. Mingling beoogd gelijkgestemden, die elkaar niet kennen, online te verbinden om offline te socializen. Op dit nieuwe social media platform kan men op basis van interesses zoeken naar zelfgeorganiseerde events maar ook naar groepen en mensen.  Via Kickstarter hoopt de startup funding binnen te halen om het bouwen van het platform te kunnen bekostigen.  Iedereen die Mingling graag tot stand ziet komen kan hier een bijdrage leveren.

Het idee van oprichtster Mathilde Toet ontstond toen haar relatie van zes jaar op de klippen liep. Ze merkte dat het lastiger was geworden om spontaan op stap te gaan met vriendinnen omdat het merendeel op dat moment in vaste relaties zat. Vorig jaar ging zij van start gegaan met het doen van onderzoek en het uitwerken van het idee en vervolgens het bouwen van een prototype. Het concept leek goed te passen in de tendens van het delen van uiteenlopende zaken als auto´s, huizen, gereedschap en maaltijden.  Door interesses te delen kunnen sociale contacten worden gelegd en snel nieuwe vriendschappen ontwikkeld worden.

Het aantal singles neemt almaar toe. Dating sites en apps zijn tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken. Maar naast daten hebben singles behoefte aan quality time met vrienden. Echter de huidige social media heeft een vervreemdende uitwerking. Mensen brengen hun sociale leven steeds meer online door. Mingling denkt door een aantal functies toe te voegen aan het huidige aanbod binnen de social media hier verandering in te brengen.

Het platform is zo ontworpen dat mensen hele specifieke zoekopdrachten kunnen maken op basis van elk denkbare interesse of hobby. Dus of je nu je timmer skills eens wil uitbouwen en hiervoor een paar dagen ruimte wil huren met een groep,  een hardloopbuddy zoekt, een ochtendje wil fotograferen met locals in een andere stad, wil leren pokeren,  kaas wil gaan maken met expats of de bloemetjes buiten wil gaan zetten op een rock ´n roll feestje,  Mingling maakt het mogelijk om dit te regelen en de juiste mensen te vinden.

Gebruikers van Mingling kunnen op elk gewenst moment en op elk gewenste locatie zoeken naar events en gelijkgestemden. Het doel om is het platform internationaal uit te rollen. Hierdoor kunnen mensen ook wanneer zij van locatie veranderen snel hun draai vinden in hun nieuwe omgeving.

Het project is deze week gelanceerd op Kickstarter. Iedereen die graag ziet dat Mingling daadwerkelijk tot stand komt kan hier een donatie doen. Met de funding kan het programmeerwerk van de website gerealiseerd worden. Mits het fundingbedrag op Kickstarter wordt verwezenlijkt kan Mingling in het voorjaar van 2016 gelanceerd worden.

Over Mingling

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top