zondag, september 27, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Steeds meer Hongaren emigreren
Steeds meer Hongaren emigreren

Steeds meer Hongaren emigreren

  • Nederland
  • Steeds meer Hongaren emigreren naar Nederland en andere Europese landen op zoek naar werk en een beter leven.Onder de als autocratisch ervaren premier Viktor Orbán is het aantal fors gestegen. Dat blijkt uit statistische gegevens die vrijdag in Boedapest vrijkwamen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal Hongaarse immigranten in Nederland sinds 2006 vervijfvoudigd. Vorig jaar registreerden Nederlandse gemeenten 3318 Hongaarse immigranten. In 2006 waren dat er 646. Een zegsman van het CBS spreekt van ,,een opmerkelijke stijging. Het werkelijke aantal is hoger, want niet iedereen laat zich registreren.”

In totaal zijn er zeker 19.430 mensen van Hongaarse afkomst in Nederland ingeschreven. Onder hen zijn personen die vluchtten tijdens de Hongaarse Opstand in 1956, meldt het CBS.
De meeste Hongaren noemen werk als belangrijkste motief om te vertrekken. Behalve Nederland blijken ook Italië en Spanje bij Hongaren meer in trek geraakt. In Europese landen verbleven vorig jaar circa 230.000 Hongaarse immigranten. In 2011 waren dat er nog 143.000, meldt het Hongaarse CBS. De meesten (20 procent) wonen in Duitsland.

De cijfers komen in een tijd van Europese bezorgdheid over de Hongaarse economie. Het land is onder Orbán in een isolement terechtgekomen. De EU verwijt zijn partij Fidesz via een omstreden grondwetswijziging de pers, centrale bank, rechtbanken en kerken aan banden te hebben gelegd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top