maandag, juli 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Sterke groei vacatures in Limburg
Sterke groei vacatures in Limburg

Sterke groei vacatures in Limburg

  • Nederland
  • De groei van het aantal vacatures in de provincie Limburg zet verder door. In het vierde kwartaal van 2014 was er sprake van een toename van bijna 20% in vergelijking tot dezelfde periode van het jaar ervoor. Dit blijkt uit onderzoek van vacaturesite VacaturesLimburg.net onder ruim 2.000 websites.
  • VacaturesLimburg.net
  • http://www.vacatureslimburg.net
  • info@vacatureslimburg.net

De groei van het aantal vacatures in de provincie Limburg zet verder door. In het vierde kwartaal van 2014 was er sprake van een toename van bijna 20% in vergelijking tot dezelfde periode van het jaar ervoor. Dit blijkt uit onderzoek van vacaturesite VacaturesLimburg.net onder ruim 2.000 websites. Deze positieve ontwikkeling zet de trend door die ook al in het derde kwartaal zichtbaar was. Het lichte economisch herstel zorgt voor een toename van het aantal vacatures in Limburg in voornamelijk de particuliere sector.

Roermond grootste stijger

Van de vijf grootste gemeenten van Limburg is het aantal vacatures in Roermond het meest toegenomen met 32%. Als grootste gemeente van Limburg laat Maastricht ook een toename zien van 25%. De groei is niet in elke gemeente zichtbaar. Zo is bijvoorbeeld in Venlo, Sittard-Geleen en Heerlen een afname zichtbaar.

Meeste vraag in de branche Handel

De vraag naar werknemers in de branche Handel neemt steeds verder toe. Nadat in de eerste helft van 2014 al 22% van alle vacatures in de provincie Limburg in de branche Handel werd geplaatst, is het aandeel in het afgelopen vierde kwartaal gestegen naar 26%. Naast de vraag naar mensen in de Handel hebben werkzoekenden in de branches Gezondheidszorg/Welzijn en Industrie/Techniek ook relatief veel aanbod van vacatures. De branches vertegenwoordigen een aandeel van respectievelijk 17% en 10% van het totale aanbod van vacatures in Limburg.

Achtergrond onderzoek

VacaturesLimburg.net heeft kwantitatief onderzoek uitgevoerd onder ruim 2.000 websites. Alle vacatureplaatsingen in de provincie Limburg binnen 20 gedefinieerde branches zijn onderzocht.

Over track2014

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top