zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Steun de ‘Pluk-me-niet boeket’ actie tegen de verhoging van de BTW.
Steun de ‘Pluk-me-niet boeket’ actie tegen de verhoging van de BTW.

Steun de ‘Pluk-me-niet boeket’ actie tegen de verhoging van de BTW.

  • Nederland
  • De voorgenomen BTW verhoging van 6 naar 9% heeft veel gevolgen voor de bloemenbranche. Uit onderzoek blijkt dat 15% van de bloemenwinkels zal verdwijnen en dit gevolgen heeft voor de werkgelegenheid in de bloemenbranche. Op 25 april 2018 start een actie op het Binnenhof om een pluk me niet petitie te ondertekenen tegen de BTW verhogen op bloemen en planten.
  • BoeketCadeau.nl
  • www.boeketcadeau.nl
  • carolien@boeketcadeau.nl

Pluk me niet boeket’ te verkrijgen op actiedag 25 april 2018 en online bij BoeketCadeau.nl

Woensdag 25 april 2018 verandert het Binnenhof in Den Haag in een ware pluktuin. Op initiatief van branchevereniging VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) worden op die dag aan passanten en politici bloemen aangeboden om een  ‘pluk me niet’ boeket samen te stellen en een petitie te tekenen tegen de voorgestelde verhoging van het BTW percentage van 6 naar 9% op bloemen en planten.

Impact verhoging van de BTW van 6 naar 9 % in de bloemen- en plantenbranche

Een BTW verhoging van 6 naar 9% leidt tot een prijsstijging voor bloemen en planten. Volgens onderzoek van de Vereniging Bloemist Winkeliers leidt de BTW verhoging tot een prijsstijging van 2,8% voor bloemen en planten. Deze prijsstijging zal worden doorberekend aan de consument. Een deel van de consumenten zal minder bloemen en planten kopen, naar verwachting 23,8 miljoen euro.  Het inkomen van een bloemist winkelier daalt en 15% van de bloemenwinkels zal haar deuren moeten sluiten, hetgeen zorgt voor afname in de werkgelegenheid.
In het onderzoek is meegenomen wat de effecten zijn geweest van BTW verhogingen in omringende landen zoals Spanje en Frankrijk op de verkoop van bloemen en planten.

Veranderingen van verkrijgbaarheid van bloemen en planten

De voorgestelde BTW verhoging zal effect hebben op de aanwezigheid van bloemen en plantenwinkels in kleinere woonkernen. De meeste kleinere bloemenwinkels zullen sluiten wegens bedrijfsbeëindiging of faillissement zo is de conclusie van het onderzoek.  Wil je naar een fysieke bloemenwinkel, dan moet je al snel naar een grotere stad. Bloemen bezorgen kan nog wel in kleinere plaatsen. BoeketCadeau.nl maakt wel eens gebruik van plaatselijke bloemisten voor bezorging van bloemen in kleinere plaatsen voor dezelfde dag. Wij vinden het geen goede zaak dat vooral in kleinere plaatsen bloemenzaken dreigen te verdwijnen als gevolg van de BTW verhoging en er geen bloemen bezorgd kunnen worden. Tevens vrezen wij voor het bestaan van andere speciaal zaken zoals groenten en fruit zaken in bepaalde gebieden.

Teken de petitie tegen de BTW verhoging op het Binnenhof of op onze website.

Op 25 april 2018 start de petitie tegen de BTW verhoging voor bloemen en planten. Dit kan op het Binnenhof in de Pluk tuin, maar uiteraard ook online. De pagina www.boeketcadeau.nl/petitie waar de petitie getekend kan worden is 25 april 2018 online. Wij hopen dat u ook in 2019 bloemen kan bestellen en laten bezorgen tegen de prijzen die u gewend bent. Wij strijden voor het behoud van de bloemenwinkels ook in kleinere plaatsen en het behoud van werkgelegenheid in de bloemenbranchepluk me niet boeket

Over Thobias Heijn

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top