zaterdag, september 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Stichting Landelijk Fietsplatform: Nieuwe editie Basiskaart netwerk LF-routes
Stichting Landelijk Fietsplatform: Nieuwe editie Basiskaart netwerk LF-routes

Stichting Landelijk Fietsplatform: Nieuwe editie Basiskaart netwerk LF-routes

  • Nederland
  • De Basiskaart LF-routes behoort al jaren tot de standaarduitrusting van vele fietsers. Een nieuwe editie van deze populaire fietsatlas is nu beschikbaar. Alle routelijnen zijn geactualiseerd, de cartografie vernieuwd en de kaarten zijn van watervast Stone Paper. Dit is boomvrij ‘papier’, grotendeels bestaande uit mineraal poeder gebonden met hars. Met deze nieuwe uitgave kan elke fietser naar eigen inzicht mooie meerdaagse vakantietochten samenstellen, van een weekendje tot een volledige vakantie.
  • Stichting Landelijk Fietsplatform
  • http://www.fietsplatform.nl
  • info@fietsplatform.nl
  • http://www.fietsplatform.nl/uploads/150310-persbericht-nieuwe-LF-Basiskaart.pdf

4500 km langeafstandsroutes

Op de Basiskaart is het complete netwerk van LF-routes weergegeven. Dit netwerk beslaat zo’n 4.500 kilometer en is de ideale basis voor het plannen van elke langeafstandsfietsroute. LF-routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd en voeren langs de mooiste plekjes van Nederland. Overstappen op de regionale fietsroutenetwerken kan heel eenvoudig. De aansluitende fietsknooppunten staan ook op de kaart. Wijzigingen in de LF-routes en knooppuntnetwerken van de afgelopen twee jaar zijn in de nieuwe editie verwerkt. Ook is al geanticipeerd op aanpassingen in het fietsroutenetwerk in Zeeland dit voorjaar.

Watervast materiaal

De kaarten zijn gedrukt op zogenaamd Stone Paper. Dit is boomvrij ‘papier’ dat voor een groot deel bestaat uit mineraal poeder gebonden met hars. Stone Paper is geproduceerd zonder gebruik te maken van water, gif of bleekmiddel. Dankzij het watervaste karakter van Stone Paper kunnen de kaarten prima tegen een regenbuitje. Op 43 fietskaarten staat heel Nederland in een schaal van 1:100.000. Deze geeft de fietser veel detail voor een prima oriëntatie onderweg. In het kaartbeeld staan de locaties van Fietsers Welkom! adressen en van bezienswaardigheden weergegeven. Een los boekje bevat de gebruiksaanwijzing.

Suggesties voor themaroutes

De Basiskaart is ideaal om binnen het LF-netwerk routes op maat samen te stellen. Maar in de gids staan ook al enkele suggesties voor aantrekkelijke themaroutes. Hierbij zijn (delen van) LF-routes met elkaar verbonden. Van enkele themaroutes is een gratis folder beschikbaar; te downloaden via nederlandfietsland.nl.

Online bestellen

De Basiskaart is te bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl. De Basiskaart kaart zal later ook verkrijgbaar zijn via de (reis)boekhandel, ANWB en VVV-kantoren (€ 24,95, ISBN 978-90-72930-521).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top