maandag, juli 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Stichting Landelijk Fietsplatform: Nieuwe fietsmap Zuiderzeeroute
Stichting Landelijk Fietsplatform: Nieuwe fietsmap Zuiderzeeroute

Stichting Landelijk Fietsplatform: Nieuwe fietsmap Zuiderzeeroute

  • Nederland
  • Goed nieuws voor iedereen die de Zuiderzeeroute nog op z'n fietstochtlijstje had staan. De nieuwe fietsmap van deze LF-route is verschenen: met drie dubbelzijdig bedrukte topografische kaarten en een los informatieboekje. Zo ga je goed voorbereid op stap.
  • Stichting Landelijk Fietsplatform
  • www.fietsplatform.nl
  • info@fietsplatform.nl
  • http://www.fietsplatform.nl/uploads/150501-persbericht-nieuwe-fietsmap-Zuiderzeeroute-en-vernieuwde-website.pdf

Bij dit rondje om de voormalige Zuiderzee – nu het IJsselmeer- ervaar je de rijke historie van wat ook wel de ‘Gouden Cirkel’ wordt genoemd. De bedrijvigheid in de diverse vissersdorpjes, de rust en ruimte in de Wieden en Weerribben, de uitgestrekte bossen op de Veluwe, maar ook de weidsheid van het Flevolandse polderlandschap. De Zuiderzeeroute is opgebouwd uit drie LF-routes: LF21 (Amsterdam-Afsluitdijk), LF22 (Afsluitdijk-Kampen) en LF23 (Kampen-Amsterdam). De totale lengte is zo’n 400 kilometer. De route is ook makkelijk in te korten, bijvoorbeeld door het veer tussen Enkhuizen en Stavoren of Urk te nemen.

Compacte uitvoering

De map is compact uitgevoerd en bestaat uit drie dubbelzijdige fietskaarten schaal 1:100.000 en een los boekje met algemene informatie. Je leest over de voormalige Zuiderzee en krijgt handige informatie over hóe je fietstocht over meerdere dagen te plannen. Hierbij is ook een afstandentabel opgenomen die kan helpen bij
het indelen van de dagtrajecten.

Er is uitleg over de bewegwijzering die je op deze route tegenkomt en er is ruime aandacht voor de overnachtingsmogelijkheden tijdens je tocht. Naast algemene informatie is een overzicht van de Fietsers Welkom! logiesadressen langs de route. Achterin staan nuttige adressen en uitleg over het netwerk van LFroutes.

De fietsmap Zuiderzeeroute is te bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl. De uitgave zal later ook verkrijgbaar zijn via o.a. de (reis)boekhandel (€ 12,95, ISBN 978-90-72930-538).

Vernieuwde website nederlandfietsland.nl

Ook de consumentenportal van het Fietsplatform – www.nederlandfietsland.nl – is vernieuwd. De website heeft dit voorjaar een fris, nieuw uiterlijk gekregen. Bovendien is de site nu ook goed op de tablet en mobiele telefoon te bekijken. Nederlandfietsland.nl biedt fietsers veel info over knooppuntroutes en LF-routes en geeft inspiratie over de diverse regio’s. Van alle provincies en diverse toeristische regio’s staan er enkele routes als suggestie, met duidelijke doorverwijzing naar de toeristische partners in de regio. Handig is dat je voortaan bij alle routes de Fietsers Welkom!-adressen langs de route uitgelicht ziet.

Natuurlijk staan de populaire gratis GPS-cursus, de recreatieve fietsrouteplanner en de paklijstmaker nog steeds online.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top