zaterdag, juli 11, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Stichting tegen Kanker: Belg Luk Joossens wint prestigieuze WHO-onderscheiding
Stichting tegen Kanker: Belg Luk Joossens wint prestigieuze WHO-onderscheiding

Stichting tegen Kanker: Belg Luk Joossens wint prestigieuze WHO-onderscheiding

  • Belgie
  • Expert tabakspreventie Luk Joossens wint de Director-General’s Special Recognition Ter gelegenheid van de Werelddag tegen Tabak (31 mei) wint Luk Joossens, expert Tabakspreventie bij Stichting tegen Kanker en de Vereniging van Europese Kankerliga’s (ECL) een onderscheiding voor zijn inzet in de strijd tegen tabak. De onderscheiding wordt toegekend op de World No Tobacco Day Reception, maandag 1 juni van 18.30 tot 20.00 u. in het Europees Parlement.
  • Stichting tegen Kanker
  • http://www.kanker.be
  • info@stichtingtegenkanker.be
  • http://www.kanker.be/sites/default/files/PB_STK_Luk_Joossens_wint_prestigieuze_WHO-onderscheiding%20.pdf

Joossens maakt deel uit van de wereldtop in de strijd tegen tabakssmokkel en is een wereldwijd geroemd analist en commentator in dit domein. Niet alleen in België is hij bekend en berucht om zijn scherpe analyse en mateloze inzet in de strijd tegen het roken. Ook op het Europese niveau is hij als lobbyist voor tabakspreventie enorm gewaardeerd. Aan de zijde van enkele andere enthousiaste “advocacy” specialisten nam hij de handschoen op om tegengewicht te bieden aan de lobbyacties van de tabaksindustrie om de nieuwe Europese antirookregelgeving tegen te houden of af te zwakken.

Luk Joossens en de experts van Smoke Free Partnership maken deel uit van de weinige professionals die het aandurven om het moeilijke thema van smokkel en namaak – hét argument waarmee de tabaksindustrie accijnsverhogingen verhindert – ter sprake te brengen en om tegenargumenten te leveren (bv. een betere traceerbaarheid).

Artikel in BMJ’s Tobacco Control op 29 mei

Joossens is tevens een van de co-auteurs van het wetenschappelijke artikel “Assessment of the European Union’s illicit trade agreements with the four major Transnational Tobacco Companies”. Dit verschijnt in het wetenschappelijk tijdschrift Tobacco Control, eigendom van het Britisch Medical Journal. Er rust een embargo op het artikel tot donderdag 28 mei 2015, 23.30 u., maar u kunt het vanaf donderdagochtend ontvangen via Stichting tegen Kanker (contactgegevens cf. infra) en ECL, mits respect voor het embargo. Het artikel is een pleidooi voor het niet vernieuwen van de akkoorden tussen de Europese Unie en de tabaksindustrie betreffende tabakssmokkel.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top