vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Stoere Defensievrouwen op Viva-lijst
Stoere Defensievrouwen op Viva-lijst

Stoere Defensievrouwen op Viva-lijst

  • Nederland
  • Ook dit jaar prijkt er weer een aantal Defensievrouwen op de Viva400-lijst. Het gaat om 3 militairen in de categorie Stoer. Een van hen sleept mogelijk de Viva400-award in de wacht.
  • viva400_stoer
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/10/07/stoere-defensievrouwen-op-viva-lijst

Het weekblad Viva presenteert jaarlijks een lijst met 400 jonge, succesvolle en inspirerende vrouwen in Nederland. Zij vielen het afgelopen jaar op omdat ze bijvoorbeeld een belangrijke prijs wonnen, hun nek uitstaken voor een betere wereld of een gat in de markt ontdekten. De genomineerden zijn verdeeld over 8 categorieën zoals aanstormend talent, creatief, knappe koppen of mode. Per genre wordt 1 vrouw uitgeroepen tot winnaar.

De genomineerde Defensievrouwen zijn:

Luitenant-kolonel Nicole de Wolf-Fabricius (42)
Landmachtmilitair Nicole is net terug van de VN-missie in Mali, bedoeld om de veiligheid en stabiliteit in het land te herstellen. Zij gaf daar leiding aan 200 Nederlandse militairen. Ook coördineerde ze de ondersteuning van het Nederlandse contingent (500 man) en was ze basiscommandant van Kamp Castor in Gao.

Kapitein-luitenant-ter-zee Karen Loos-Gelijns (42)
Karen is hoofd communicatie bij de Koninklijke Marine. Als eerste vrouw ooit neemt ze wekelijks deel aan de Admiraliteitsraad. Ze is verantwoordelijk voor de corporate communicatie van vloot en mariniers en verzorgt de interne communicatie voor de 10.000 mannen en vrouwen van de marine. Karen is ook woordvoerder van de Commandant Zeestrijdkrachten en hoofdredacteur van het digitale maandblad Alle Hens.

Luitenant-ter-zee Annecarijn Flens (31)
Annecarijn is net vertrokken naar Zuid-Soedan. Als stafofficier logistiek is zij een van de ongeveer 30 Nederlanders die deel uitmaken van de VN-missie in het Afrikaanse land. De operatie richt zich op het beschermen van de bevolking en het regelen van humanitaire hulp.

Stemmen
Meestemmen kan tot en met 2 november via de website van Viva400. Uit de top-5 per categorie kiest een vakjury vervolgens de winnaars. Die worden op 18 november bekendgemaakt tijdens het ViVa400 event.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top