dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Strategy Partners: Markt elektronische factuurverwerking 2014 – zeer sterke groei in aantal kleine (deel)projecten
Strategy Partners: Markt elektronische factuurverwerking 2014 – zeer sterke groei in aantal kleine (deel)projecten

Strategy Partners: Markt elektronische factuurverwerking 2014 – zeer sterke groei in aantal kleine (deel)projecten

  • Nederland
  • In 2014 hebben leveranciers van oplossingen en diensten op het gebied van elektronische factuurverwerking en Purchase2Pay een groei in aantal projecten met 18,8 procent en een groei in geldwaarde met 3,7 procent gerealiseerd. Dat is de conclusie van het jaarlijkse marktonderzoek van Strategy Partners. Daaruit blijkt ook dat de groei van de geldwaarde duidelijk achterblijft bij de groei van het aantal projecten ofwel meer kleine projecten met lage waarde. De marktresearch- en strategieadviesorganisatie analyseerde hiervoor dertien pakketleveranciers en implementatiepartijen – met een gezamenlijke omzet van € 46,6 miljoen - die actief zijn op de Nederlandse markt voor elektronische factuurverwerking en Purchase2Pay.
  • Strategy Partners
  • www.strategy-partners.nl
  • spnl@influx-pr.com
  • Driebergen, 21 juli 2015 – In 2014 hebben leveranciers van oplossingen en diensten op het gebied van elektronische factuurverwerking en Purchase2Pay een groei in aantal projecten met 18,8 procent en een groei in geldwaarde met 3,7 procent gerealiseerd. Dat is de conclusie van het jaarlijkse marktonderzoek van Strategy Partners. Daaruit blijkt ook dat de groei van de geldwaarde duidelijk achterblijft bij de groei van het aantal projecten ofwel meer kleine projecten met lage waarde. De marktresearch- en strategieadviesorganisatie analyseerde hiervoor dertien pakketleveranciers en implementatiepartijen – met een gezamenlijke omzet van € 46,6 miljoen - die actief zijn op de Nederlandse markt voorelektronische factuurverwerking en Purchase2Pay. Voor redactionele informatie: Influx PR – Jakob Brons – tel: 055 3663034 – e-mail: spnl@influx-pr.com.
Meer kleine projecten met lage waarde.
Strategy Partners voerde het onderzoek voor de zevende keer uit. “Opvallend is de sterke stijging van het aantal projecten in het laagvolume segment. Dit is het gevolg van enerzijds verzadiging in de markt voor grotere projecten en anderzijds verdere standaardisering van het gebruik en koppelingen. Daardoor wordt directe verwerking in ERP-systemen mogelijk. Het gemiddeld transactievolume van de 2014 projecten is nu 22.500 per jaar. Tachtig procent van het aantal nieuwe projecten heeft een volume gelijk of lager hieraan”, concludeert Hans Kaashoek, managing partner van Strategy Partners.
De geënquêteerde bedrijven met primair directe pakketverkoop en implementatie hebben in totaal ongeveer 350 medewerkers voor ontwikkeling, verkoop en implementatie. De gemiddelde bedrijfsomvang van de locale applicatie leveranciers is 27 FTE; een personele groei in 2014 van vijftien procent.
De totaalomzet van die bedrijven in factuurverwerking gerelateerde software en services bedroeg in 2014 €46,6 miljoen (raming). Dat is een toename van 3,7 procent ten opzichte van de omzet van 2013.
Er is een stijging van het aantal projecten - 531 in 2014 ten opzichte van 470 in 2013 – en een lichte stijging in de ‘geldwaarde’ groei (in 2014 €46,6): 3,7 procent ten opzichte van 2013 ofwel een groei van het klantenbestand met 18,8 procent in vergelijking tot het totaal van eind 2013.
Hans Kaashoek: “Voor wat betreft ERP-koppelingen in 2014 installaties is de sterke groei in het aantal koppelingen met Exact opvallend, maar met laag transactievolume. Ook grote projecten met koppeling naar Baan/Infor, SAP, JDEdwards en MS Dynamics AX vallen op en er blijkt een sterke toename van ‘niche’ koppeling voor de specifieke marktsegmenten automotive, industriële productie.”
De top drie in 2014 wat betreft de absolute groei in marktsectoren werd gevormd door de marktsegmenten handel & transport, industriële productie en zakelijke dienstverlening. In de marktsectoren proces & food, recreatie en handel & transport was de procentuele groei het hoogst.
“In 2014 wordt wederom duidelijk dat er een sterke trend is in een verdere verlaging van het transactievolume per (nieuw) project, blijkt uit dit onderzoek”, aldus Hans Kaashoek. “De belangrijkste groeisector in aantal is – net als voorgaand jaar – Handel & Transport. Tachtig procent van de projecten zat in 2014 op of onder het gemiddeld transactievolume.”
Onderzochte oplossingen
De dertien geanalyseerde pakketleveranciers en implementatiepartijen zijn: 20/20 Vision,  Basware Nederland, BCT, Easy Systems, ICreative, ISProjects, K+V, ProActive Software, ReadSoft, Ricoh, Scansys en Simac Document Solutions.
De oplossingen kunnen gepositioneerd worden als: Scanning van documenten voor gegevensextractie en –uitwisseling met ERP/Fin.-pakket (geen procesautomatisering); Capturing van documenten en gegevens voor de integratie en routering ter ondersteuning van werkprocessen rond een ERP/Fin.-pakket; Capturing van documenten en gegevens voor de volledige procesmatige verwerking in aanvullende ERP/Fin.-applicaties complementair aan de primaire ERP/Fin.-applicatie; Software as a Service (SaaS) en e-invoicing / e-procurement oplossingen (kwalitatieve informatie).
Strategy Partners – Willem van Abcoudelaan 11 – 3971 AA Driebergen – 0343 514882 -contact@strategy-partners.nl - www.strategy-partners.nl
Over Strategy Partners
Strategy Partners is een innovatieve analyseorganisatie met research- en adviesactiviteiten in specifieke ECM- en BPM-segmenten van de IT-markt. Zij levert resultaatgedreven, pragmatische en direct uitvoerbare adviezen die organisaties helpen oplossingen of systemen te verkrijgen en effectief in gebruik te nemen. De onderzoek- en adviesdiensten ondersteunen tevens bedrijven die betrokken zijn bij mergers/acquisities en strategische allianties. Voor IT-leveranciers, systeemintegrators en diensten­leveranciers worden cruciale “go-to-market”-strategieën, actuele marktkwalificatie en -segmentatie en gedetailleerde analyse en informatie geleverd om de markten in Europa te bedienen en te benutten. Voor meer informatie zie: www.strategy-partners.nl.

Over influxpr

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top