vrijdag, mei 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Studeren in het Engels zonder te hoeven verhuizen naar Engeland – The Open University biedt interessante taal- en cultuurwetenschappelijke studies aan
Studeren in het Engels zonder te hoeven verhuizen naar Engeland – The Open University biedt interessante taal- en cultuurwetenschappelijke studies aan

Studeren in het Engels zonder te hoeven verhuizen naar Engeland – The Open University biedt interessante taal- en cultuurwetenschappelijke studies aan

  • Nederland
  • Aan een ieder die in de herfst zou willen beginnen met een bacheloropleiding biedt The Open University een alternatief via afstandsonderwijs in het Engels. Iedereen met goede beheersing van de Engelse taal kan zich zonder voorselectie op eerder behaalde cijfers en zonder eindexamen te hebben afgelegd of diploma te hebben behaald inschrijven voor een bacheloropleiding op universitair niveau.
  • OPR OUA1[1]_verkleind
  • ZZindi Corporate Communicatie
  • persberichten@zzindionline.nl
  • Aan een ieder die in de herfst zou willen beginnen met een bacheloropleiding biedt The Open University een alternatief via afstandsonderwijs in het Engels. Iedereen met goede beheersing van de Engelse taal kan zich zonder voorselectie op eerder behaalde cijfers en zonder eindexamen te hebben afgelegd of diploma te hebben behaald inschrijven voor een bacheloropleiding op universitair niveau.EINDE BERICHT Contact over The Open University: The Open University, Studieadviseurs, Milton Keynes, Engeland, Tel. 0044/845 241 6555. Hier kan men ook informatie verkrijgen over deze opleidingen. Specifieke informatie over het MBA programma kan worden verkregen via de Marketing vertegenwoordiger van de Open University Business School, de heer Robert Ensor via Robert.Ensor@oubs.eu of 020 412 1962. Voor andere vragen of beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met Cindy van der Helm, Persvoorlichter in Nederland voor The Open University, via info@zzindi.nl of 0521-763402. Over The Open University van Engeland: The Open University is opgericht in 1969 en biedt academische en professionele scholing. Sinds de oprichting zijn er ongeveer 1,8 miljoen studenten afgestudeerd. Het meest geliefd zijn de studies ICT, vreemde talen, Natuurwetenschappen en Bedrijfskunde (waarvan ook de MBA). The Open University Business School is de Economische Faculteit en is EQUIS, AACSB en AMBA geaccrediteerd. The Open University is een van de grootste drievoudig geaccrediteerde Business Schools in Europa. Zowel in Nederland als internationaal worden de hier behaalde diploma's erkend.

Degenen die erg geïnteresseerd zijn in literatuur, taal, kunst en cultuur of de mondiale historische verbanden ertussen, vinden in het uitgebreide aanbod aan bacheloropleidingen van The OU boeiende studies op het gebied van taal-, literatuur-, geschiedenis- en cultuurwetenschap. Aan de Britse universiteit is elke bacheloropleiding via afstandsonderwijs mogelijk zonder dat er voorwaarden worden gesteld die gelden bij een studie met een numerus fixus, en studeren is ook mogelijk zonder eindexamen te hebben afgelegd en zonder diploma; wel is een goede beheersing van het Engels vereist. Voor een studie op afstand aan The OU hoeven studenten ook niet naar Engeland te verhuizen, maar ze genieten wel de voordelen van een geheel Engelstalige studie-omgeving. De meeste studenten studeren in deeltijd vanuit huis en kunnen zich dan ook naast hun studie nog bezig houden met hun verplichtingen die ze qua werk en familie hebben. The OU is de grootste Britse universiteit met meer dan 200.000 studenten – bijna evenveel studenten als aan alle Nederlandse rijksuniversiteiten tezamen – en hanteert een uitstekend systeem van afstandsonderwijs met begeleiding door docenten.

Er bestaat eigenlijk geen betere mogelijkheid om de Engelse taal en literatuur te leren dan aan een Engelse universiteit. The OU biedt meerdere taalwetenschappelijke bacheloropleidingen aan zoals bijvoorbeeld ‘English Language and Literature’, ‘English Literature’ en ‘Language Studies’, met verschillende talen waaruit kan worden gekozen. Bij deze studierichtingen gaan de studenten uitvoerig in op afzonderlijke talen, taalregio’s, cultuur en literatuur. Afhankelijk van de studierichting ligt de meeste nadruk op literatuurwetenschap, linguïstiek of volkenkunde. De bacheloropleiding ‘Humanities’ (Geesteswetenschappen) zorgt voor een breed inzicht in de historische, politieke, sociaalwetenschappelijke en religieuze periodes tot de Nieuwe Tijd. Hier worden bijvoorbeeld ook opleidingen over kunstgeschiedenis, muziek, creative writing (fictie schrijven), Engelse taal en literatuur of moderne talen aangeboden.

Bij de ‘Bachelor of History’ worden via een kritische onderzoeksmethode de bevindingen behandeld aangaande verschillende periodes uit de geschiedenis van de Oudheid tot aan de 20ste eeuw. Studenten onderzoeken aan de hand van historische documenten thema’s als imperialisme, politiek, sociale betrekkingen, geneeskunde, oorlogen of religies.

Alle OU-studenten studeren in kleine internationale groepen onder begeleiding van een tutor of via eLearning maar kunnen ook deelnemen aan studiebijeenkomsten, samen met veel studenten uit Engeland en andere landen. Ze bespreken de studiestof via het online-conferentiesysteem en via verschillende platformen op internet. Hierbij verbeteren ze hun kennis van de taal op wetenschappelijk niveau. De studeertijd kunnen ze flexibel indelen. Het is ook mogelijk een bacheloropleiding voltijds te doen, alhoewel de meeste OU-studenten in deeltijd studeren.

Meer informatie over deze en andere studies is te vinden op: www.openuniversity.edu. De inschrijving om in de herfst te kunnen beginnen met een studie is nog mogelijk tot 11 september 2014. Het betreft opleidingen waarvoor betaald moet worden.

Voor vragen kan het terugbelformulier op de site worden ingevuld; een studieadviseur belt dan kosteloos terug, ook zaterdags en ‘s avonds.

Over CindyvdH

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top