woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Succesvol businessmodel voor zelfstandigen
Succesvol businessmodel voor zelfstandigen

Succesvol businessmodel voor zelfstandigen

  • Belgie
  • De economie verandert in rap tempo. Werkgevers willen minder afhankelijk zijn van personeel en huren steeds meer zelfstandigen in. Er komen dus ook steeds meer zelfstandigen bij. Dit draagt natuurlijk ook risico's met zich mee. In België heeft een aantal zelfstandigen de krachten gebundeld tot een succesvol business model.
  • Kunstgrascentrum
  • www.kunstgrascentrum.be
  • marketing@kunstgrascentrum.be

De nieuwe economie is ‘sharing’. Dit geldt niet alleen voor het delen van producten maar ook van het delen en elkaar gunnen van omzet. Dat hebben een aantal Belgische kunstgrasverdelers ook gedacht toen ze met elkaar om tafel gingen. Op unieke wijze werken ze samen en delen kennis en kunde. Is de één wat minder druk? Dan springt hij in bij de ander. Te veel werk? Dan vraag ik de ander om te helpen. En het gaat nog verder. Ook marketingkosten worden gedeeld. Samen een tuinbeurs draaien is aanzienlijk goedkoper dan alleen. Zelfs op online marketing gebied helpen ze elkaar. Leads die via de sites binnenkomen worden dan ook zonder probleem aan elkaar door gegeven. Hier zijn afspraken gemaakt over de gebieden.

“Wij zijn bijzonder content over de samenwerking en het resulteert dat wij in 2014 ons beste jaar hebben gedraaid met kunstgras. Wij kunnen ondernemers dan ook alleen maar aanraden ook te zoeken naar samenwerking in hun eigen vakgebied.” Ecograss

Een unieke samenwerking die vruchten afwerpt voor de bedrijven zelf maar zeker ook voor de klanten. Hierdoor hebben ze de slagkracht van een groot bedrijf maar de flexibiliteit, en niet onbelangrijk de kosten, van een klein bedrijf. Zoals ze zelf zeggen zijn het ‘kunstgrasaannemers’ en willen ze zich hard maken voor een tevredenheidsgarantie, eerlijke prijzen en kunstgras een goede naam bezorgen. Het bijzondere is dat zelfs de leverancier meewerkt in deze vorm van samenwerking. Samen maakt sterk!

Door gebruik te maken van elkaars capaciteit kunnen alle werken in eigen beheer worden uitgevoerd, wat gelijk staat aan kwaliteit en hoge service en een beter verdienmodel voor de ondernemers. Tegelijkertijd kunnen ze zelfstandig blijven werken en verminderen hierdoor risico’s. Ook is de gezamenlijke capaciteit hoog en dus efficiënt. Dit resulteert in een scherpe totaal prijs voor de (Belgische) particulier. Onderdeel van het concept is ook dat er geen tussenpersonen zijn en dat de offerte en plaatsing van het kunstgras door dezelfde persoon wordt uitgevoerd. “Dit voorkomt misverstanden”, aldus woordvoerder Johan Kemel. In 2015 hopen ze in elke provincie een partner te vinden.

Heeft dit model u op gedachten gebracht? Wij denken dat er in iedere branche dit soort mooie samenwerkingsverbanden op te zetten zijn. Bent u tuinaannemer en lijkt kunstgras plaatsen u wel wat? Neemt u dan eens contact op met de woordvoerder van deze club ondernemers. Voor contactgegevens zie www.kunstgrascentrum.be.

Samenwerkende bedrijven:

  • Ecograss (Limburg)
  • Kunstgrascentrum (West-Vlaanderen)
  • Kunstgrasservice (Oost-Vlaanderen)
  • VD Kunstgrassen (Brussel, Antwerpen, Vlaams Brabant)

Over marcom

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top