maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Succesvol openingsjaar Philips museum
Succesvol openingsjaar Philips museum

Succesvol openingsjaar Philips museum

  • Nederland
  • Negen maanden na opening door de toenmalige Koningin Beatrix kan het Philips museum terugkijken op een succesvol openingsjaar. Het Philips museum heeft in 2013 circa 42.000 bezoekers op de Emmasingel mogen verwelkomen. Het museum voorziet in een duidelijke behoefte en draagt bij aan het historisch zelfbewustzijn van Eindhoven.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20130107-Succesvol-openingsjaar-Philips-museum.wpd#.Us02N_TuJR8

Olga Coolen, directeur Philips museum: ‘Ik ben blij verrast met de vele enthousiaste reacties en zoveel bezoekers. Bezoekers vinden het een mooi, modern vormgegeven museum en een culturele verrijking van Eindhoven. Mensen komen met hun ouders of hun kinderen. Het is een groot compliment van het publiek om drie generaties tegelijk in het museum te zien.’

Hans de Jong, directievoorzitter Philips Benelux: “Het Museum geeft zowel inzicht in het verleden van onze onderneming maar ook inspiratie voor de toekomst. Dat het Philips museum daarmee boeit blijkt uit het feit dat zovelen in het eerste jaar het Philips museum hebben bezocht. Dat stimuleert ons om door te gaan en in het museum te laten zien hoe op basis van technologie het leven van mensen kan worden verbeterd.”.

Expositie 50 jaar Compact Cassette

Op 21 december 2013 opende het Philips museum een tijdelijke tentoonstelling om de vijftigste verjaardag van het cassettebandje te vieren. Deze Philips uitvinding leeft nog steeds bij het publiek en vanwege de grote interesse is daarom besloten om deze expositie te verlengen.Tot 1 maart 2014 hebben geïnteresseerden nog de kans om de luistertentoonstelling ’50 jaar Compact Cassette’ te bezoeken. Men kan weer de opnames op hun favoriete bandje beluisteren en herinneringen ophalen.

2014 in het teken van Philips Research 100 jaar

Dit jaar zal het Philips museum voornamelijk in het teken staan van 100 jaar Philips Research. Philips heeft uitvindingen op zijn naam staan om trots op te zijn. In het Philips museum zullen diverse activiteiten omtrent dit thema plaatsvinden. In het voorjaar wordt een een Ipad-tour gelanceerd waarbij bezoekers een interactieve ontdekkingstocht maken langs vele Philips innovaties uit het verleden, heden en de toekomst.

De aftrap van 100 jaar Philips Research in het Philips museum zal op zondag 26 januari plaatsvinden met een presentatie door Dirk van Delft, directeur Museum Boerhaave, over het boek ‘Philips Research: 100 jaar uitvindingen die ertoe doen’. In het boek wordt in de eerste plaats Philips Research in beeld gebracht, het roemruchte verleden en de mensen die het lab groot hebben gemaakt. Tegelijk is er aandacht voor beeldbepalende producten die Philips tot een wereldmerk hebben gemaakt: van röntgenbuizen om patiënten door te lichten via straatverlichting met natriumlampen tot de compact disc. Van hoge resolutie MRI-scanners tot innovaties op het gebied van licht zoals ‘luminous carpet’ en Hue LED verlichting waarvan de kleur is aan te passen met een app op de mobiele telefoon.

Verder zal het Philips museum ook deelnemen aan grote Eindhovense evenementen zoals de Dutch Design Week, Dutch Technology Week, Hallo Cultuur en anderen.

Meer informatie

Informatie over de tentoonstelling in het Philips museum vindt u op www.philips-museum.com. Ook vindt u hier praktische informatie over openingstijden, toegangsprijzen en parkeermogelijkheden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top