dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Succesvolle eerste editie Singer Songwriter Sunday in Roosendaal
Succesvolle eerste editie Singer Songwriter Sunday in Roosendaal

Succesvolle eerste editie Singer Songwriter Sunday in Roosendaal

  • Nederland
  • Zondag 25 oktober wisten zes professionele singer songwriters in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan in het centrum van Roosendaal het publiek te boeien. De eerste editie was een succes, de gastenlijst was geheel gevuld en de aanwezige genoten zichtbaar van de kleinkust in combinatie met de beeldende kunst van expositie Eye-Candy 9.
  • bjornvddoelen_earcandy_02
  • Galerie Anita Ammerlaan
  • www.anitaammerlaan.com
  • info@anitaammerlaan.com

Aandachtig luisteren en genieten van kunst

Afgelopen zondag 25 oktober vond de eerste editie van Singer Songwriter Sunday plaats, een initiatief van Stichting Ear Candy. Zes professionele artiesten hebben in de 1150m2 grote galerie van Anita Ammerlaan in het centrum van Roosendaal de sterren van de hemel gespeeld terwijl de bezoekers ook nog eens konden genieten van een enorme kunstexpositie.

Wanneer Flip Noorman het podium betreed hangen de eerste mensen al meteen aan zijn lippen. Het is letterlijk wakker worden met Flip, want de artiest heeft geen microfoon nodig voor zijn performance. De bezoekers krijgen een razende Flip Noorman voor de kiezen die ook nog eens ingetogen liedjes weet te brengen. De kleinkunstenaar heeft in 2014 de Wim Sonneveldprijs gewonnen en dat snappen we helemaal. Hierna mogen mr & mrs honey aantreden die niet gewend zijn om als singer songwriters op het podium te staan. Normaal heeft het tweetal een metalband om zich heen staan, maar ze brengen het er prima vanaf. Ook hebben ze een flinke groep fans meegenomen waardoor het een nog aangenamer optreden wordt. “We hebben genoten van kleinkunst door bijzonder goede singer songwriters”, aldus Patrick Roelofs van de galerie. “Een mooie combinatie met de beeldende kunst van de negende eye-candy expositie. We hebben veel lovende reacties mogen ontvangen van de bezoekers, wat ons betreft voor herhaling vatbaar.”

De organisatie heeft gekozen om met een gastenlijst te werken voor deze editie. “We mogen maar 250 mensen toelaten en dus moesten we werken met een gastenlijst”, aldus organisator Robin Looy. “Deze raakte al snel vol, en dus was ik ervan overtuigd dat het een mooie dag zou gaan worden. Ook de artiesten hebben deze dag tot een succes gemaakt. Ik was voornamelijk onder de indruk van Jeroen Kant en Björn van der Doelen. Dit waren echt optredens om kippenvel bij te krijgen. Ik ben net als de artiesten ook zeer te spreken over het publiek. De mensen luisterden echt naar de artiesten en het was doodstil. Dat getuigde van veel respect naar de artiest toe, iets wat ik vaak mis in de poppodia.” Stichting Ear Candy organiseert het grote jaarlijkse Ear Candy Festival. Dit jaar is er gekozen om diverse evenementen te organiseren door het hele jaar. Het volgende evenement staat gepland op 15 november in cafe De Sjoes. Roosendaalse bands zullen dan de hele dag te gast zijn, en ook dat evenement is weer gratis toegankelijk.

Expositie Eye-Candy 9, waar het werk van twaalf professionele kunstenaars te zien is, is nog tot 29 november te bekijken op de Markt 39 in Roosendaal.
Galerie Anita Ammerlaan is open voor publiek van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00.

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top