woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Succesvolle missie Van Gogh Museum in Japan
Succesvolle missie Van Gogh Museum in Japan

Succesvolle missie Van Gogh Museum in Japan

  • Internationale
  • Het Van Gogh Museum heeft op de Nederlandse Ambassade in Tokyo, in samenwerking met KLM, Yakult en het Okura Hotel Tokyo, de Global Circle Japan gelanceerd. Via de Global Circle kunnen zowel bedrijven als particulieren zich door middel van een financiële bijdrage aan het museum verbinden. Deze bijdragen worden besteed aan speciale, bijvoorbeeld educatieve activiteiten en projecten.
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • pressoffice@vangoghmuseum.nl

De lancering was succesvol; het netwerk is uitgebreid met een flink aantal Japanse leden. Daarnaast heeft het Japanse bedrijf Yanmar via Geert Jan Mantel, CEO van Yanmar Europe, toegezegd 250.000 euro bij te dragen aan het nieuwe entreegebouw, dat het Van Gogh Museum voornemens is te bouwen op het Museumplein. Ook is een donatie ontvangen van een particulier voor een bloemlezing van de brieven van Van Gogh in het Japans. De Global Circle, die in Nederland gestart is, wordt nu verder uitgebreid in de Verenigde Staten, Frankrijk en Zwitserland.

Directeur van het Van Gogh Museum, Axel Rüger is bijzonder blij met de succesvolle lancering in Japan: “Het Van Gogh Museum heeft van oudsher een sterke band met Japan. Vincent van Gogh was een groot liefhebber van Japanse kunst en verzamelde samen met zijn broer Theo Japanse prenten. Onze exposities in Japan trekken veel bezoekers, zoals de recente expositieVan Gogh in Paris: New Perspectives in Museum Huis Ten Bosch in Nagasaki en het Kyoto Municipal Museum of Art in Kyoto.

Hier kwamen in totaal circa 300.000 bezoekers op af. Ook schreef de kunstenaar veel over Japan en Japanse kunst. Daarnaast is onze huidige tentoonstellingsvleugel ontworpen door de Japanse architect Kurokawa en wordt tevens gesponsord door een Japans bedrijf. We zijn dan ook heel blij dat ons nieuwe entreegebouw wordt ondersteund door een Japans A-merk en we daarmee de band met Japan verder versterken. Ook is de donatie voor de Japanse editie van de bloemlezing een bevestiging van onze populariteit in dit land”.

Yanmar ontwerpt en produceert sinds 1912 dieselmotoren, voor onder andere schepen en landbouwmachines. Het Europese distributiebedrijf van Yanmar is sinds oktober 1988 in Nederland gevestigd. Met de bijdrage van Yanmar is het resterende te werven bedrag voor het nieuwe entreegebouw op ruim 5 miljoen euro gekomen.

Het Van Gogh Museum heeft de intentie om volgend jaar te starten met de bouw van het nieuwe entreegebouw. Het conceptontwerp hiervoor is van Kisho Kurokawa Architect and Associates – het bureau van de overleden Japanse architect Kisho Kurokawa die ook verantwoordelijk was voor de tentoonstellingsvleugel die in 1999 is geopend. Het nieuwe entreegebouw zorgt ervoor dat de Kurokawa vleugel beter aansluit op het Rietveldgebouw en verbetert de bezoekersstroom van het museum.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top