maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Super tips voor het streeploos schoonmaken van je ramen
Super tips voor het streeploos schoonmaken van je ramen

Super tips voor het streeploos schoonmaken van je ramen

  • Nederland
  • Wil jij je ramen streeploos wassen? Lees in dat geval deze tips zodat uw ramen voor altijd streeploos zijn.
  • Cleanchoice
  • b.haest@scherponline.nl

Ramenwassen is niet onze favoriete bezigheid. Zeker niet wanneer we net klaar zijn en erachter komen dat de ramen niet streeploos zijn opgedroogd. Om niet helemaal opnieuw te hoeven beginnen hebben we wat tips voor je die rechtstreeks van het schoonmaakbedrijf in Eindhoven komen. Dat scheelt je een hoop werk de volgende keer!

Sopje maken

De eerste tip voor het maken van het sopje is: doe er niet teveel schoonmaak middel in. Daar krijg je juist strepen van. Probeer slechts een paar druppels te gebruiken van bijvoorbeeld allesreiniger, afwasmiddel of shampoo. Uiteraard kun je ook gebruik maken van spiritus of amoniak, maar combineer deze stoffen nooit met schoonmaak middel. Streeploos je ramen schoonmaken zonder chemische middelen? Gooi van een doorgesneden ui in het warme water!

Voordat je begint

Lap je ramen bij voorbaat niet wanneer het warm en zonnig is, aangezien de ramen dan te snel drogen waardoor je geen tijd hebt om de strepen weg te poetsen. Als de ramen erg vies zijn van bijvoorbeeld zand en vliegenpoepjes, spoel ze dan eerst schoon met de tuinslang. Zeker wanneer er veel zand op de ramen zit maakt dat het water snel vies waardoor je snel nieuw water moet halen of de zandkorreltjes laten in het ergste geval krasjes achter op het raam. Je kunt ook gebruik maken van een doekje met een beetje tandpasta om de ergste vuiltjes van het raam te poetsen voordat je begint.

Ramen lappen

Voor het lappen van de ramen zijn bepaalde technieken die je helpen om de ramen streepvrij te krijgen. Gebruik bij het zemen van de ramen een natuurlijke zeem. Deze zijn een stuk duurder dan de synthetische variant, maar slijt amper (dus duurzaam) en deze werkt een stuk beter dan een synthetische zeem. Heb je toch strepen op het raam? Haal deze dan weg met een krantenprop of een microvezeldoekje.

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top