woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Supermarkt Coop vanaf 1 juni plofkip-vrij
Supermarkt Coop vanaf 1 juni plofkip-vrij

Supermarkt Coop vanaf 1 juni plofkip-vrij

  • Nederland
  • Supermarkt Coop vervangt uiterlijk 1 juni alle verse plofkip in het schap door kip met een Pluimgarantie. Deze kip verdient geen Beter Leven Ster, maar het welzijn ligt wel hoger dan bij de plofkip. Kip met Pluimgarantie is van een gezonder ras en krijgt daglicht en meer ruimte. De nieuwe kip is in de winkel herkenbaar aan een sticker op de verpakking. Naast kip met Pluimgarantie verkoopt Coop ook scharrelkip met een Beter Leven ster en biologische kip. Wakker Dier: "Wij zijn blij dat ook Coop binnenkort de plofkip weert. Een plofkip-vrij Nederland komt steeds dichterbij!"
  • http://www.nieuwsbank.nl/
  • info@nieuwsbank.nl

Drie verschillende nieuwe kippen in de supermarkt

Coop is niet de enige supermarkt die een alternatief voor de plofkip in het schap legt. Er zijn op dit moment maar liefst drie nieuwe basiskippen: de Nieuwe Standaard Kip van Jumbo, de Nieuwe AH-kip van Albert Heijn en de kip met Pluimgarantie. Het welzijn van deze kippen verschilt onderling, maar alle drie zitten tussen plofkip en sterkip in. Het gaat om gezondere kippenrassen die meer leefruimte krijgen. Van de drie nieuwe basiskippen heeft de Nieuwe Standaard kip het beste leven.

Voorlopers en achterblijvers

Albert Heijn verving begin dit jaar als eerste al haar verse plofkip. Hiervoor in de plaats ligt nu de Nieuwe AH-kip. Jumbo volgde op de voet met de Nieuwe Standaard Kip. Deze kip heeft inmiddels ook de plofkip vervangen bij MCD en Boon’s Markt. Plus kondigde al eerder aan om deze zomer over te stappen op dezelfde kip als Albert Heijn. Nu is dus bekend dat Coop in juni overstapt op kip met een Pluim.

Dirk, DekaMarkt, Spar, Aldi, Vomar, Hoogvliet en Boni vervangen tegen het einde van dit jaar alle plofkip door een betere kip. Deen, Jan Linders, Nettorama, Emte en Poiesz zijn al voor een groot deel omgeschakeld, maar willen nog niet aangeven wanneer ze helemaal over zijn. Lidl verkoopt nu plofkip in een misleidend jasje, het is nog onduidelijk wanneer zij stoppen met plofkip.

De plofkipcampagne

Wakker Dier startte in januari 2012 met de campagne tegen de plofkip. Supermarkten zijn inmiddels bezig met omschakelen naar een betere kip. Maar er wordt in Nederland nog volop plofkip verkocht: in bijvoorbeeld vleeswaren, snacks, bedrijfskantines en restaurants. In het komende jaar zal Wakker Dier zich inspannen om de trend naar betere kip ook in die sectoren door te zetten.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top