zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Surround Video maakt produceren van panoramische video toegankelijk voor iedereen
Surround Video maakt produceren van panoramische video toegankelijk voor iedereen

Surround Video maakt produceren van panoramische video toegankelijk voor iedereen

  • Nederland
  • Surround Video introduceert dinsdag officieel het eerste, allesomvattende systeem voor het vervaardigen van panoramische video. Met deze filmuitrusting wordt het vanaf nu voor iedereen mogelijk om zelfstandig panoramische video-opnames te maken en te verspreiden.
  • Surround Video
  • http://surroundvideo.com
  • info@surroundvideo.com

De filminstallatie van de Groningse internetonderneming kenmerkt zich vooral door haar eenvoud en gebruiksgemak. Het opnemen en uitzenden van de filmbeelden vergt slechts enkele handelingen van de gebruiker. ‘In feite sluit je het systeem aan op een internetaansluiting en ben je klaar om op te nemen of rechtstreeks uit te zenden’, aldus Marc Groothelm, managing director van Surround Video.

Onderdeel van het opnamesysteem is een speciale camerakop met zes aparte lenzen: vijf in een horizontale cirkel en één naar boven gericht. Het signaal van die lenzen gaat naar een zogeheten ‘base unit’, een verwerkingsapparaat met een touch screen, die de losse filmbeelden direct verwerkt tot één naadloos geheel en verstuurt naar een online distributie- en beheerplatform.

Het resultaat is een panoramische video, die aan de binnenzijde van een virtuele bol wordt getoond. In deze bolvorm kunnen kijkers met behulp van een muis, een touch screen of de gyroscoop in hun smart phone of tablet zelf bepalen in welke richting ze kijken. De techniek van het Groningse bedrijf lijkt daarmee nog het meest op die van Google Streetview, met als belangrijkste verschil dat het bij Surround Video om bewegende beelden gaat.

Zo krijgen kijkers toegang tot unieke, onbekende of ontoegankelijke locaties, die ze kunnen verkennen alsof ze ter plekke aanwezig zijn. ‘Veel producenten van televisieprogramma’s of andere vormen van video hebben moeite om online interessante, aanvullende content te verstrekken. Met panoramische video’s zouden ze hun kijkers – zowel live als on demand – veel meer informatie kunnen geven over opnamelocaties, verhaallijnen of acteurs’, legt Groothelm uit.

Daardoor kunnen zij voor hun publiek vrij eenvoudig meerwaarde creëren binnen hun totale format. Dat panoramische videomateriaal aanslaat, blijkt wel uit de statistieken: gemiddeld kijken mensen driemaal zo lang naar panoramische beelden als naar traditioneel videomateriaal op internet.

De eenvoud van het systeem van Surround Video maakt bovendien dat videoproducenten hun werkwijze niet of nauwelijks hoeven te wijzigen. ‘Ons systeem is gemakkelijk in te passen in de bestaande werkpatronen’, aldus Groothelm.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top