vrijdag, februari 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / SWOOP-shop zet kwaliteitsstandaard voor refurbished devices-markt met certificaat
SWOOP-shop zet kwaliteitsstandaard voor refurbished devices-markt met certificaat

SWOOP-shop zet kwaliteitsstandaard voor refurbished devices-markt met certificaat

  • Nederland
  • De vraag naar refurbished devices stijgt: onderzoek van Deloitte laat zien dat minstens tien procent van de premium smartphones die in 2016 wordt aangeschaft, ten minste drie eigenaren zullen hebben en in 2020 – of zelfs later – nog altijd worden gebruikt. Om kwaliteit te kunnen waarborgen, moet de markt voor refurbished devices professionaliseren. SWOOP zet daarom een nieuwe kwaliteitsstandaard met het SWOOP-certificaat. Bij deze one-stop-shop voor refurbished devices kunnen consumenten en bedrijven met garantie refurbished devices aanschaffen, mobiele devices laten repareren en hun oude inruilen. Altijd betrouwbaar en kwalitatief goed.
  • SWOOP
  • swoop@lvtpr.nl

Joshua Kappen, eigenaar en oprichter van SWOOP: “Mobiele devices gaan veel langer mee dan fabrikanten ons willen doen geloven. Oudere apparaten zijn vaak nog te repareren of iemand anders is er blij mee te maken, maar worden in plaats daarvan vaak onnodig weggegooid of verwaarloosd. En dat is slecht voor het milieu en voor de eigen portemonnee. Met SWOOP willen we dit zoveel mogelijk tegengaan door voor consumenten en bedrijven een one-stop-shop te zijn, waar zij een refurbished device aanschaffen, hun huidige laten repareren, controleren of inruilen. Maar dan wel met de zekerheid en betrouwbaarheid die consumenten willen. We roepen de markt daarom op om de kwaliteit van refurbished devices te waarborgen, bijvoorbeeld door een kwaliteitsstandaard in het leven te roepen, zoals wij doen met het SWOOP-certificaat.”

SWOOP-certified
SWOOP is ontstaan vanuit reparatiebedrijf Smartrepair, ook opgericht door Joshua Kappen en onderdeel van SWOOP. Onder die naam heeft het bedrijf met meer dan honderdduizend gerepareerde mobiele devices inmiddels veel ervaring opgebouwd. Doordat de experts bij SWOOP mobiele apparaten van binnen en buiten kennen, weten zij exact op welke mogelijke functies zij de refurbished devices kunnen controleren: van software tot hardware. Tijdens zo’n inspectie controleert SWOOP bijvoorbeeld smartphones op vijftig punten en vervangt bij alle mobiele apparaten waar nodig (niet-originele of defecte) onderdelen. Daarnaast worden alle apparaten gecheckt op stof en vochtsporen, wordt de batterij vervangen en de software geüpdatet. Na de inspectie ontvangt de eigenaar een SWOOP-certificaat dat aantoont dat zijn of haar apparaat SWOOP-certified is. Zo weten eigenaren zeker dat het device naar behoren functioneert en krijgen zij minimaal twee jaar garantie. Het is ook mogelijk om hun device door SWOOP te laten certificeren om bij doorverkoop aan te tonen dat het toestel in goede staat verkeert.

Beste alternatief voor nieuw
SWOOP verkoopt kwalitatief goede refurbished smartphones, tablets en laptops van hoogwaardige merken als Apple en Samsung. De devices zijn in drie condities verkrijgbaar: ‘als nieuw’, ‘zeer goed’ en ‘goed’. De apparaten krijgen een conditie toegewezen op basis van hun uiterlijke staat: respectievelijk geen zichtbare gebruikerssporen, lichte gebruikerssporen die praktisch niet te zien zijn, en oppervlakkige beschadigingen. In alle drie de gevallen is het apparaat technisch voor honderd procent in orde. De refurbished devices zijn het beste alternatief voor nieuw: zo’n vijftien tot twintig procent goedkoper dan nieuwe versies, en doordat zij SWOOP-certified zijn, gegarandeerd van goede kwaliteit.

Powered by Smartrepair
Consumenten en bedrijven kunnen ook bij SWOOP terecht voor het repareren van hun devices, online of in een van de vijf winkels. En reparaties gaan snel. Klanten kunnen ter plaatse dertig minuten wachten op de reparatie, hun device binnen 24 uur na inname weer thuisbezorgd krijgen of het zelf ophalen bij de betreffende vestiging.

Duurzaam recyclen
Ook gebruikte devices kunnen bij SWOOP in ruil voor een passende vergoeding – of korting bij de aanschaf van een refurbished device – worden ingeleverd. SWOOP hergebruikt de bruikbare onderdelen, de rest wordt op een milieuvriendelijke manier gerecycled.

###

Over SWOOP
SWOOP is een one-stop-shop waar consumenten en bedrijven terechtkunnen om mobiele refurbished devices aan te schaffen, te laten repareren en in te ruilen. Het bedrijf streeft ernaar de levensduur van mobiele apparaten te verlengen, omdat ze vaak langer meegaan dan mensen verwachten. Dat ondervond initiatiefnemer van SWOOP Joshua Kappen bij de meer dan honderdduizend reparaties die zijn bedrijf Smartrepair uitvoerde. Het aanbod van SWOOP bestaat uit drie diensten die samen het recycleproces van devices volgen: refurbished devices aanschaffen, eigen devices laten repareren en oude devices inruilen om te recyclen. SWOOP is gevestigd in Almere, Den Bosch, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.swoop.nl.

 

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top