zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Symmetrische, asymmetrische en directionele banden: hoe kies ik de juiste banden?
Symmetrische, asymmetrische en directionele banden: hoe kies ik de juiste banden?

Symmetrische, asymmetrische en directionele banden: hoe kies ik de juiste banden?

  • Nederland
  • Een uitleg over de drie typen profiel banden: asymmetrische, symmetrisch en directioneel.
  • rezulteo banden
  • http://www.rezulteo-banden.nl
  • ref@lizeo-group.com

Er bestaan 3 typen bandprofielen: symmetrisch, asymmetrisch en directioneel. Hoe kunt u ze herkennen? Wat zijn hun speficieke kenmerken? Hoe selecteert u het rolvlak dat past bij uw voertuig en uw behoeften? Hierbij de antwoorden van www.rezulteo-banden.nl

Symmetrische banden: wegligging en waarde voor uw geld

Zoals de naam het al zegt, een symmetrische band heeft een profiel met identieke helften. Minder technisch en goedkoper dan een asymmetrische of een directionele band. Daarnaast biedt de symmetrische band nog een voordeel: een goede wegligging (meer stabiliteit in rechte lijnen). De keerzijde, een symmetrische band perfectioneert niet alle bandenprestaties en met name het rijgedrag op natte wegen. Het symmetrisch profiel is vooral ontworpen voor city of compacte auto’s die kleine afstanden afleggen. Ook geschikt voor automobilisten die op zoek zijn naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Monteren: omdat symmetrische banden geen montagerichting hebben, kan deze band zonder risico gemonteerd of gewisseld worden.

Asymmetrische banden: veiligheid in alle weersomstandigheden

Het profiel van een asymmetrische band wordt gekarakteriseerd door een rolvlak met een verschillende binnen- en buitenkant, welke ieder een specifieke rol spelen in de prestatie van de band. De binnenkant heeft open schouders voor een snellere afvoer van het water. Dit om de kans op aquaplaning te beperken. De buitenkant is ontworpen om de band te verstijven voor een verbeterd stuurgedrag en stabiliteit in bochten. Dit technisch hoogstandje heeft zijn prijs; asymmetrische banden zijn duurder dan symmetrische banden. Diverse autofabrikanten hebben besloten om hun nieuwste modellen uit te rusten met asymmetrische banden. Deze band is specifiek ontworpen voor bezitters van middenklasse tot hogere middenklasse, op zoek naar een verbeterde veiligheid op natte en droge wegen. Monteren: bij asymmetrische banden is de montagerichting belangrijk. De markering “outside” dient altijd aan de buitenkant te worden gemonteerd.

Directionele banden: sportief rijgedrag en besneeuwde wegen

Met zijn V-vormig profiel en rubber blokken welke in eenzelfde richting wijzen, is de directionele band eenvoudig te herkennen. Erg efficient op natte wegen. Bij heftige regen wordt het water snel afgevoerd, wat zorgt voor een verhoogde grip en een verminderde kans op aquaplaning. Daarnaast verbeterd het profiel tractie en vooral op besneeuwde of met natte sneeuw bedekte wegen. Tenslotte is ook de sportieve look een plus voor autoliefhebbers. Het directionele profiel is ideal voor sportwagens die regelmatig op natte wegen rijden. Daarnaast wordt de band ook aanbevolen voor automobilisten die rijden op besneeuwde wegen. Monteren: het is belangrijk om de aangegeven draairichting, een pijl gemarkeerd op de zijwand van de band, aan te houden.

Over rezulteo banden

Op rezulteo-banden.nl kunt u eenvoudig banden vergelijken en de prijzen van verschillende vekopers.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top