zaterdag, april 4, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Taxmarc overgenomen door PwC
Taxmarc overgenomen door PwC

Taxmarc overgenomen door PwC

  • Nederland
  • Per 1 maart is Marc van Rijbroek verbonden aan PwC als partner, omdat PwC Taxolutions en Taxmarc heeft overgenomen. Taxolutions is IP holder van het product Taxmarc.
  • PricewaterhouseCoopers
  • http://www.pwc.nl
  • info@nl.pwc.com
  • http://www.pwc.nl/nl/persbericht/taxmarc-overgenomen-door-pwc.jhtml

Van Rijbroek heeft jaren geleden Taxmarc bedacht en in ontwikkeling gebracht. Met Taxmarc beschikken bedrijven met SAP als ERP-systeem over een volledig overzicht van alle data die relevant zijn voor het vaststellen van de BTW die zij over transacties verschuldigd zijn. Dit maakt individuele BTW-behandeling van transacties mogelijk. Bovendien voorziet Taxmarc in een geautomatiseerd raamwerk van fiscale controles, dat real time toetst of de combinatie van ingevoerde BTW-gegevens consistent en juist is.

Volgens Sytso Boonstra, voorzitter van de belastingpraktijk van PwC, sluit de komst van Van Rijbroek naadloos aan op de toenemende impact van technologie voor fiscalisten. “Alles draait uiteindelijk om data, maar de kwaliteit van fiscale data is vaak nog erg slecht. We investeren daar stevig in, want als je de juiste fiscale dataset hebt, kun je meteen al je verantwoordingsrapportages en aangiftes draaien. Je kunt ermee benchmarken en tot innovaties komen. Taxmarc is hier een uitstekend voorbeeld van en ik verwacht dat we als praktijk hiermee een nieuwe stap voorwaarts maken.”

Van Rijbroek opereert vanuit Tax Reporting & Strategy (TRS) binnen de belastingpraktijk van PwC. “Het product Taxmarc past perfect binnen TRS, het geeft PwC de slagkracht om voor elk BTW/GST/Sales Tax probleem binnen SAP een wereldwijde oplossing te bieden. Wat vele bedrijven nog weerhield om Taxmarc te installeren is nu verleden tijd. Door de overname kan Taxmarc het ingezette groeitraject versneld doorzetten.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top