maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Techniek op de basisschool
Techniek op de basisschool

Techniek op de basisschool

  • Nederland
  • Techniek wordt bij basisschoolleerlingen onder de aandacht gebracht.
  • Buro Technische Vertalers
  • s.hodak@scherponline.nl

Er komen steeds meer banen vrij in de techniek, en dat zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Echter is er te weinig aanbod, dus proberen verschillende instanties al jaren om jongeren enthousiast te maken voor techniek. In Drachten zijn ze zelfs begonnen met techniek onder de aandacht te brengen bij basisschoolkinderen. Er zijn opdrachten aan hen gegeven zoals een robot met de technische vertaling daarvan.

Basisscholen
De kinderen in groep 8 van de Vuurvlinder in Appingedam kregen een Meccanoid robot om in elkaar te zetten. De leerlingen sleutelen geconcentreerd aan alle onderdelen en hebben zichtbaar plezier. Als de robot af is presenteren ze de robot aan de hele school. Een praktische aanpak als deze is een hele goede manier om techniek onder de aandacht te brengen bij kinderen op de basisschool.

Groeiend aantal vacatures vullen
De high tech bedrijven hebben er op dit moment nog niks aan om basisschoolkinderen enthousiast te maken, omdat het nog lang duurt voordat zij alle openstaande vacatures kunnen vullen. Echter zullen er in de toekomst nog veel meer technische functies komen en dan is het belangrijk dat jongeren bekend zijn met de opties van technische opleidingen. Het is dus slim om ze al zo jong mogelijk kennis te laten maken met techniek.

Techniekmeester
Op basisschool de Vuurvlinder hebben ze zelfs een speciale techniekmeester die de kinderen les geeft over techniek. De meeste kinderen vinden de techniekles de leukste les van de week omdat ze praktisch bezig kunnen zijn. Dit geldt ook vooral voor kinderen die minder sterk zijn op het gebied van leren. Techniek is echter niet alleen het bijvoorbeeld in elkaar zetten van een robot. Nadat de robot in elkaar is gezet, is het bijvoorbeeld mogelijk om hem te programmeren zodat hij kan lopen en vragen kan beantwoorden. Dat is dus meer een functie waar je je hoofd goed bij moet gebruiken. Zo leren de kinderen welke functies er allemaal zijn binnen de techniekwereld en wat hun aanspreekt.

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top