maandag, augustus 3, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Teeven: Geen uitkering voor EU-burgers die nooit in Nederland werkten
Teeven: Geen uitkering voor EU-burgers die nooit in Nederland werkten

Teeven: Geen uitkering voor EU-burgers die nooit in Nederland werkten

  • Nederland
  • Het kan niet zijn dat EU-burgers in Nederland een bijstandsuitkering genieten zonder daar ooit gewerkt te hebben.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl/
  • nv201@pdc.nl

Dat stelde staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) donderdag in Brussel. Samen met Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittannië gaat hij deze zogenoemde uitkeringsmigratie aankaarten bij de Europese Commissie.

De vier landen zouden uitkeringsmigranten het liefst tijdelijk ongewenst verklaren. Zij willen van Brussel weten of dat met de huidige Europese regels kan. ,,Wij denken van wel”, aldus de bewindsman.

Ook vinden Teeven en zijn drie collega’s dat de Europese Commissie de omvang van het probleem in de EU-lidstaten moet vaststellen. De commissie zou in een eerste reactie over een ,,niet bestaand probleem” hebben gesproken. ,,Maar het wordt in ieder geval in vier landen van de unie anders beleefd.

Het wordt door vier landen wél als een probleem gezien”, stelt Teeven. Op 31 december 2011 zaten 4260 niet-Nederlandse EU-burgers in Nederland in de bijstand. Het worden er elk jaar meer, aldus de VVD-staatssecretaris. Maar hij benadrukt dat zij niet allemaal onterecht bijstand trekken: ,,We weten dat een bepaald percentage fraude is, maar wij weten dat niet precies.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top