donderdag, december 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Tegenprestatie bij klein aantal gemeenten niet correct geregeld
Tegenprestatie bij klein aantal gemeenten niet correct geregeld

Tegenprestatie bij klein aantal gemeenten niet correct geregeld

  • Nederland
  • 29 van de 393 gemeenten hebben het beleid rond de tegenprestatie niet in lijn met de Participatiewet vorm gegeven. In de wet staat dat een gemeente een verordening tegenprestatie moet hebben en dat deze tegenprestatie een verplichtend karakter heeft. Dit blijkt uit een onderzoek van de Inspectie SZW.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Op 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking getreden. Een onderdeel van de wet is het regelen van een tegenprestatie. Volgens de wet heeft de tegenprestatie een verplichtend karakter en er moet geregeld zijn dat als betrokkene de tegenprestatie verwijtbaar niet uitvoert dat er maatregelen worden opgelegd. In mei van dit jaar werden er signalen afgegeven dat bij meer gemeenten de tegenprestatie niet in lijn met de wet zou zijn geregeld.

Van de 29 gemeenten hebben negen gemeenten al aangegeven, na het onderzoek van de Inspectie, dat zij de verordening zullen aanpassen. De rest geeft aan de wet anders te interpreteren of zijn niet overtuigd van nut en noodzaak.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top