vrijdag, oktober 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Tekenen in Rijksmuseum groot succes
Tekenen in Rijksmuseum groot succes

Tekenen in Rijksmuseum groot succes

  • Nederland
  • Zojuist is het eerste tekenweekend in het Rijksmuseum met groot succes afgesloten. Ruim 20.000 mensen, onder wie kinderen en volwassenen uit binnen- en buitenland waren dit weekend aan het tekenen in het hele Rijksmuseum.
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/tekenen-in-rijksmuseum-groot-succes

Duizenden mensen tekenen zelf in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum deelde daartoe 10.000 gratis schetsboekjes en 8250 potloden uit. Daarnaast konden bezoekers deelnemen aan verschillende tekenactiviteiten of zich laten inspireren door de wereldberoemde 3D straattekenaar Leon Keer. Ook maakten honderden bezoekers samen een kilometer lange tekening van een panorama van Nederland en volgden 330 mensen een live tekenles van Siegfried Woldhek. Het weekend maakte deel uit van een internationaal tekenfestival The Big Draw.

Wim Pijbes, hoofddirecteur Rijksmuseum: “Bezoekers waren zichtbaar blij verrast en het was een prachtig gezicht zoveel mensen naast elkaar met zoveel plezier aan het tekenen te zien. Door te tekenen kijkt men beter en ziet men meer. Het succes overtreft onze verwachtingen en we willen het dan ook voortzetten door bezoekers vaker een schetsboekje en potlood aan te bieden.”

Zaterdag ‘Teekendag’

Ook na het weekend geldt: in het Rijksmuseum zijn mensen die willen tekenen altijd welkom. Zo is het elke zaterdag ‘Teekendag’ en kunnen bezoekers een schetsboekje halen bij de Infobalie. Door het jaar heen biedt het Rijksmuseum elk seizoen Teekentours en openbare tekenlessen naast de reguliere programmering in de Teekenschool van het Rijksmuseum. De campagne Tekenen in het Rijksmuseum wordt mede mogelijk gemaakt door ING.

Schoonheid, magie en verwondering

Achterliggende gedachte van het zelf tekenen in het museum is dat we vandaag de dag steeds meer omringd worden door schermen, mobieltjes en media en dat daardoor museumbezoek vaak passief en oppervlakkig wordt ervaren. Bezoekers zijn snel afgeleid en ervaren in mindere mate schoonheid, magie en verwondering. Door te tekenen wil het Rijksmuseum bezoekers de schoonheid van kunst en geschiedenis opnieuw en vooral beter laten ontdekken en waarderen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top