maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Tennisvereniging LTV Best is de ‘meest ontoegankelijke situatie’ van Nederland
Tennisvereniging LTV Best is de ‘meest ontoegankelijke situatie’ van Nederland

Tennisvereniging LTV Best is de ‘meest ontoegankelijke situatie’ van Nederland

  • Nederland
  • Tennisvereniging LTV Best is verkozen tot ‘meest ontoegankelijke situatie van Nederland', zo maakte Marc de Hond vandaag bekend. De Hond had de actie opgezet in het kader van de Week van de Toegankelijkheid; de insteek was om de meest ontoegankelijke situatie van Nederland voor iedereen begaanbaar te maken. Door de steile trap is de kantine van de tennisvereniging LTV Best op dit moment onbereikbaar voor mensen met een beperking. Die situatie zal verholpen worden door thyssenkrupp Encasa, dat dit jaar nog zonder kosten voor de eigenaar een plateaulift ter waarde van €12.500,- zal plaatsen.
  • thyssenkrupp
  • info@tkencasa.nl

De tennisvereniging in Best was een van de vijf genomineerden in de actie van De Hond. Ook Station Wolfheze, Station Gorinchem, Kasteel de Haar in Haarzuilens en ‘het trapportaal van Teun’ werden vorige week uit alle inzendingen genomineerd. Eerst bracht de jury, bestaande uit Marc de Hond, Miss (on)beperkt Nederland Mirande Bakker en Bert Grootjen (directeur van thyssenkrupp Encasa) haar stem uit. Het publiek kon vervolgens afgelopen week via Facebook stemmen.

De publiekstemmen gaven de doorslag voor de tennisvereniging in Best. “Een mooie winnaar”, aldus Grootjen: “Tennisvereniging LTV Best is één voorbeeld van een sportvereniging die niet goed toegankelijk is voor mensen met een beperking. We hopen dat de actie met Marc de Hond andere verenigingen inspireert ook kritisch naar de toegankelijkheid van hun vereniging te kijken.”

Station Wolfheze
Ook de inzending ‘Perron 2 en 3 van station Wolfheze’ zorgde voor de nodige media-aandacht. Inzender Frans van Daal beschreef de situatie in Wolfheze als volgt: “Als je vanaf Wolfheze naar Ede-Wageningen of Utrecht wilt en je zit in een rolstoel, dan heb je wel een probleem. Je moet namelijk van spoor verwisselen, en dat andere spoor kun je alleen met de trap bereiken. Als persoon met een beperking moet je daarom eerst terug naar Arnhem, om vervolgens op het goede spoor in Wolfheze uit te komen. En dan maar hopen dat er geen spoorwisseling is.”

Ondanks zijn tweede plek bereikt Van Daal door zijn inzending toch zijn doel. De gemeente en ProRail zijn al bezig met een oplossing voor het station. Ook helpt thyssenkrupp de overige genomineerden op weg; zij kunnen vrijblijvend advies vragen voor de genomineerde situatie.

Actie 
De Hond zette de actie op ter gelegenheid van de Week van de Toegankelijkheid. Hij zit zelf in een rolstoel en weet als geen ander dat veel gebouwen in Nederland nog lang niet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom riep hij mensen in Nederland in de afgelopen maand op een foto te maken van een ontoegankelijke situatie. Hij vond thyssenkrupp Encasa bereid de situatie op te lossen.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top