zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Tentoonstelling BIL: “Signals” van Paul Kirps
Tentoonstelling BIL: “Signals” van Paul Kirps

Tentoonstelling BIL: “Signals” van Paul Kirps

  • Luxemburg
  • Van 1 oktober 2014 tot en met 14 januari 2015 vindt in Galerie L’Indépendance van de Banque Internationale à Luxembourg (BIL) de tentoonstelling "Signals" van Paul Kirps plaats.
  • DEXIA-BIL
  • https://www.bil.com
  • contact@bil.com
  • https://www.bil.com/nl/Documents/communiques-de-presse/2014-09-30-nl.pdf

De in 1969 geboren kunstenaar, van wie creaties zijn opgenomen in de collecties van het MoMA in New York, het Museum für Gestaltung in Zürich en het Mudam in Luxemburg, woont en werkt in het Groothertogdom. Met Signals houdt hij er zijn eerste monografische tentoonstelling. Niet zonder nostalgie en ironie geeft Paul Kirps in zijn grafische universum een aantal vormen uit het design van rond de eeuwwisseling weer door in een razendsnelle opeenvolging technologie-apparatuur en -programmatuur te laten verschijnen en verdwijnen en vervolgens geheel en al op te laten gaan in de grote cloud.

Dit wordt bereikt via een uiterst strakke organisatie en vormgeving met als enig tegenwicht de ironie of afstandelijkheid in de gekozen motieven. Bij het logo van een bepaald merk industriële lijm, bij de grafisch vormgegeven verpakking van een videocassette of doos tabletten, en bij de interface van een hifi-geluidsinstallatie, geldautomaat of videospelletje: telkens weer lijkt Paul Kirps de grafische code te
voorschijn te willen halen. Uit alle levenssferen van de hypermoderniteit (financiële wereld, consumptie, communicatie, informatie, stedenbouw, sport, optredens) voert hij vormelementen en visuele elementen van onze industriële, geglobaliseerde esthetica ten
tonele.

De tentoonstelling in Galerie L’Indépendance van BIL bestaat uit drie onderdelen:
schilderijen, digitale beelden en voorwerpen. In het verlengde van zijn omgang met de iconografie van interfaces en culturele voorwerpen rondom ons presenteert de kunstenaar met een nieuwe collectie schilderijen een volkomen nieuw hoofdstuk in zijn kunst, die mooi het midden houdt tussen beeldende kunsten, grafische vormgeving en design. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling wordt een catalogus met een tekst van kunstcriticus Claude Moyen uitgebracht.

Het is voor Banque Internationale à Luxembourg (BIL) een eer Paul Krips welkom te heten in het jaar dat L’Indépendance haar 25-jarig jubileum viert. Deze nieuwe tentoonstelling sluit naadloos aan bij de niet-aflatende inspanningen van BIL ter ondersteuning van kunstuitingen en lokale kunstenaars.

Tentoonstelling “Signals” van Paul Kirps in Galerie L’Indépendance van BIL, van 1 oktober 2014 tot en met 14 januari 2015, 69 route d’Esch te Luxemburg, op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top