donderdag, december 2, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Testbirds ontvangt €7M groeigeld en opent internationaal kantoor Amsterdam
Testbirds ontvangt €7M groeigeld en opent internationaal kantoor Amsterdam

Testbirds ontvangt €7M groeigeld en opent internationaal kantoor Amsterdam

  • Nederland
  • Softwaretestprovider Testbirds heeft een investering van 7 miljoen euro veilig weten te stellen. Het bedrijf is erin geslaagd Wachstumfonds Bayern, dat wordt beheerd door Bayern Kapital, en BayBG als nieuwe investeerders aan te trekken. Dit is de vierde investeringsronde die de van oorsprong Duitse testspecialist succesvol heeft afgerond. Het nieuw verworven kapitaal wordt ingezet voor de ontwikkeling van testinnovaties en om de internationale groei voort te zetten – met daarin een hoofdrol voor het Amsterdamse kantoor.
  • Logo_Primary_RGB_500x194px
  • Testbirds
  • www.testbirds.nl
  • b.tahapary@testbirds.com
  • Over Testbirds Testbirds werd opgericht in 2011 door Philipp Benkler, Georg Hansbauer en Markus Steinhauser. Inmiddels heeft Testbirds 100 werknemers, met kantoren in München en Amsterdam en vertegenwoordiging in Londen en Stockholm. Onder de noemer “Testing Reality”, levert de testservice-provider een breed scala aan testoplossingen, met als doel de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van software te optimaliseren. Meer dan 300.000 geregistreerde testers verspreid over 193 landen maken Testbirds tot een van ’s werelds leiders op het gebied van crowdtesting. Testbirds heeft daarnaast cloudgebaseerde testoplossingen ontwikkeld ter optimalisatie van software. Deze combinatie van testoplossingen, op basis van crowd- én cloudtechnologieën, komt samen in Testbirds’ unieke aanpak, waarmee het bedrijf samen met hun klanten de kwaliteit van software naar het hoogste niveau tilt. Recentelijk werd Testbirds beloond met een top 10-positie in de Deloitte Tecnology Fast 50. Eerder werd het bedrijf volgens Google, McKinsey en Rocket Internet gerekend tot de Top 10 Europese B2B Scale-ups in het kader van de Digital Top 50 Awards. Ook haalde de testspecialist financierings- en investeringsronden binnen bij onder meer Seventure Partners, EXTOREL, btov, BayBG en Wachstumfonds Bayern. Testbirds neemt daarnaast maatschappelijke verantwoordelijkheid door het initiëren van eerlijke arbeidsomstandigheden in de crowdsourcing-industrie. Meer informatie hierover is te vinden op crowdsourcing-code.com.
  • Persbericht_Testbirds ontvangt €7M groeigeld en opent internationaal...

Naast de nieuwe investeerders hebben ook Seventure Partners, Falk Strascheg Holding en btov, die eerder in Testbirds stapten, hun vertrouwen in de testprovider hernieuwd met een kapitaalinjectie. “We zijn bijzonder trots het vertrouwen te hebben gewonnen van twee nieuwe investeerders en opnieuw erkenning te ontvangen van de mensen waarmee we al een sterke relatie hebben opgebouwd,” aldus Philipp Benkler, oprichter en CEO van Testbirds. “Dit maakt het mogelijk onze producten en dienstverlening te blijven innoveren, en daarnaast nieuw talent aan te trekken om mondiaal onze positie te verstevigen als een van de leidende serviceproviders in software testing.”

Strategische stappen hiertoe zijn reeds gezet. Begin dit jaar is besloten het Amsterdamse kantoor te laten fungeren als centrale hub voor internationale business. Andrew Maat, eerder countrymanager Benelux, is aangesteld als Director International Markets. Maat: “Het is mooi om te zien hoe het afgelopen jaar de business is gegroeid voor het Benelux-team. Die aanpak stemde de founders gelukkig en inmiddels is er een internationaal team waarmee we vanuit Amsterdam onze wereldwijde klanten bedienen. De nieuwe investering is een mooie impuls voor zowel de business als het team.” De groei van het internationale team in Amsterdam gaat tevens gepaard met het betrekken van een nieuw kantoor in het INIT-gebouw aan de Oostenburgermiddenstraat.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Testbirds middels crowdtesting en cloud-based testing grote bedrijven als Deutsche Telekom, Audi, Landal GreenParks en meer geholpen met het verbeteren van hun digitale producten en kanalen. Eerdere investeringen hebben geleid tot nieuwe testoplossingen, zoals het Global Real Device Network (GRDN), welke klanten in staat stelt om voor testdoeleinden toegang te krijgen tot echte mobiele devices van testers over de hele wereld. Daarnaast is het Testbirds-team uitgegroeid tot 100 mensen sterk, met vertegenwoordiging in München, Amsterdam, Londen en Stockholm.

Over Testbirds

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top