dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / The Open University: last-minute inschrijvingen voor bacheloropleidingen nog mogelijk
The Open University: last-minute inschrijvingen voor bacheloropleidingen nog mogelijk

The Open University: last-minute inschrijvingen voor bacheloropleidingen nog mogelijk

  • Nederland
  • Wie in het nieuwe jaar een bacheloropleiding via afstandsonderwijs in het Engels wil beginnen aan The Open University (OU), Engelands grootste universiteit met meer dan 200.000 studenten, kan zich nog tot 8 januari 2015 inschrijven.
  • OPROU student laptop 051125_43711_verkleind
  • ZZindiCorporateCommunicatie
  • info@zzindi.nl
  • EINDE BERICHT Contact over The Open University: The Open University, Studieadviseurs, Milton Keynes, Engeland, Tel. 0044 300 303 0266. Specifieke informatie over het MBA programma kan worden verkregen via de Marketing vertegenwoordiger van de Open University Business School, de heer Robert Ensor via Robert.Ensor@oubs.eu of 020 412 1962.
 Voor andere vragen of beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met Cindy van der Helm, Persvoorlichter in Nederland voor The Open University, via info@zzindi.nl of 0521-763402.
 Over The Open University van Engeland: The Open University is opgericht in 1969 en biedt academische en professionele scholing. Sinds de oprichting zijn er ongeveer 1,8 miljoen studenten afgestudeerd. Het meest geliefd zijn de studies ICT, vreemde talen, Natuurwetenschappen, Bedrijfskunde en ook de MBA. The Open University Business School is de Faculteit Bedrijfskunde en is EQUIS, AACSB en AMBA geaccrediteerd. The Open University is een van de grootste drievoudig geaccrediteerde Business Schools in Europa. Zowel in Nederland als internationaal worden de hier behaalde diploma's erkend.

Wie in het nieuwe jaar een bacheloropleiding via afstandsonderwijs in het Engels wil beginnen aan The Open University (OU), Engelands grootste universiteit met meer dan 200.000 studenten, kan zich nog tot 8 januari 2015 inschrijven.

Al meer dan 40 jaar heeft de Britse Open University (OU) ruim 1,8 miljoen mensen van over de hele wereld geholpen om via afstandsonderwijs hun professionele, academische en persoonlijke doelen te bereiken. Degenen met interesse voor een bacheloropleiding in natuur- en geesteswetenschappen die in februari van start gaat en zich speciaal richt op Europese studenten, kunnen kijken op de internationale website van de universiteit http://www.openuniversity.edu/february-start-degrees. Hieronder vallen o.a. de bacheloropleidingen Psychologie, Criminologie, Sociale Psychologie, Sociale Wetenschappen, Wiskunde, ICT (ook als bijvak), Economie met wiskunde, Gezondheidswetenschappen, Politieke Filosofie & Psychologie, Geesteswetenschappen, Design & Innovation, Engelse literatuur, Geschiedenis, Politiek & Economie, Sociale Wetenschappen, Filosofie & Psychologie en ook de Open Degree, waarmee studenten met vakken uit verschillende studierichtingen hun studie kunnen samenstellen.

Bijzonder aan het afstandsonderwijs van The Open University is dat er geen selectie is naar aanleiding van eerder behaalde cijfers of dat er andere formele toelatingseisen voor de eerste graad van een bacheloropleiding gelden. Iedereen die ouder is dan 16 jaar en een goede kennis van het Engels heeft, kan zich inschrijven. In tegenstelling tot veel andere universiteiten studeren de meeste OU-studenten in deeltijd. Meer dan 70% heeft een baan en kan dankzij de flexibele onderwijsmethode z’n baan goed combineren met de studie.

Veel Nederlandse OU-studenten waarderen het dat ze zonder naar het buitenland te hoeven verhuizen in het Engels een studie kunnen volgen aan een erkende Britse universiteit. Daarbij verbreden ze hun kennis van vreemde talen op een academisch niveau. Een pluspunt op het cv dat ook door veel werkgevers op prijs gesteld wordt.

“Vanwege de hoge flexibiliteit van het leerprogramma kunnen OU-studenten tegelijkertijd leren en hun beroep uitoefenen. De constante ontwikkeling van onze educatieve technologieën zorgt voor een grote mate van zelfstandigheid bij de studenten. Ze kunnen zelfs via een smartphone of tablet het studiemateriaal inzien”, aldus Matthew Brown, marketing director aan The Open University in het Engelse Milton Keynes.

Het gezamenlijke leren met studenten uit de hele wereld is interactief: de studenten onderhouden via het elektronische platform nauw contact met elkaar en hun tutoren, ook als ze elkaar niet altijd persoonlijk ontmoeten. Het didactisch goed opgebouwde en veelvuldig bekroonde on- en offline lesmateriaal met boeken, video- en audiomateriaal en het online-conferentiesysteem laten het lijken op een virtueel klaslokaal. Voor elke module is een persoonlijke tutor beschikbaar die hoogstens 18 studenten begeleidt.

De studie aan een rijksgesubsidieerde Britse universiteit is ook voor Engelse studenten niet gratis. Er wordt per gevolgde module betaald. Een bacheloropleiding duurt bij voltijd studeren ongeveer drie jaar. De meeste OU-studenten hebben een baan zodat het langer duurt voordat ze de bacheloropleiding hebben afgerond. Veel studenten maken gebruik van de mogelijkheid in maandelijkse termijnen te betalen via the Student Budget Account (OUSBA). Eind van het jaar vinden er meerdere webinars voor diverse studierichtingen plaats. Kijk ook op http://www.openuniversity.edu/events

Meer informatie is te vinden op: www.openuniversity.edu
Voor vragen kan het terugbelformulier op de site worden ingevuld; een studieadviseur belt dan kosteloos terug, ook zaterdags en ‘s avonds.

Over CindyvdH

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top