donderdag, april 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / The Open University MBA programma wereldwijd een van de beste
The Open University MBA programma wereldwijd een van de beste

The Open University MBA programma wereldwijd een van de beste

  • Internationale
  • Het MBA programma van The Open University Business School (OUBS) is door de Financial Times (FT) in de FT Online MBA Ranking verkozen tot een van de beste MBA opleidingen wereldwijd. Het is de eerste keer dat de FT online MBA’s rangschikt en de OUBS in de top 15 van internationale business schools plaatst.
  • Afbeelding Financial Times Ranking
  • ZZindi Corporate Communicatie
  • info@zzindi.nl
  • EINDE BERICHT Voor meer informatie over The OU: http://www.openuniversity.edu Voor vragen over het MBA programma, neemt u contact op met de Marketing vertegenwoordiger van de Open University Business School, de heer Robert Ensor via Robert.Ensor@oubs.eu of 020 412 1962. Voor beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met Cindy van der Helm, Persvoorlichter in Nederland voor The Open University, via info@zzindi.nl of 0521-763402. Over The Open University Business School The Open University Business School biedt, als Bedrijfskunde Faculteit van de grootste Britse universiteit met afstandsonderwijs, werkende managers de mogelijkheid om strategische leiderschapskwaliteiten te verbreden, managementinstrumenten kritisch te reflecteren en duurzaam te ondernemen. Het wereldwijd erkende MBA programma is door de internationale organisaties EQUIS, AMBA en AACSB geaccrediteerd. Daarmee behoort de MBA van The Open University tot een van de weinige MBA programma's wereldwijd (slechts 1 %) dat deze drievoudige accreditatie heeft. De volledige studie duurt ongeveer drie jaar. Studenten werken met traditionele leermiddelen, zoals schoolboeken, maar hebben ook toegang tot digitale, interactieve versies van het materiaal. Intranet-fora, web seminars en klassikaal contact vullen het lesprogramma aan. De MBA studiegroepen worden begeleid door docenten en studieadviseurs. Bijeenkomsten en elektronische samenkomsten geven studenten de kans om contact te maken met medestudenten wereldwijd. De toelatingseisen voor een MBA aan The Open University zijn een afgeronde Bachelor of HBO opleiding en kennis van de Engelse taal.

The OUBS kreeg de dertiende plaats in de wereldwijde ranglijst van MBA aanbieders. In de lijst werden slechts 5 Europese instellingen opgenomen. Vier hiervan zijn gevestigd in Engeland en één in Spanje.

Professor Rebecca Taylor, Dean van The OU Business School, is verheugd met de nieuwe ranglijst van de Financial Times: “Dit is een mijlpaal in de erkenning van online afstandsonderwijs MBA programma’s en we zijn enorm trots dat The OUBS bij de top 15 instellingen van de wereld behoort.”

“The Open University Business School heeft het MBA programma de afgelopen 25 jaar constant doorontwikkeld, om deze te laten aansluiten bij de ontwikkeling en diversificatie van de wereldwijde economie,” geeft professor Taylor aan. “Wij werken met een team van docenten die naast hun docentschap ook werkzaam zijn in de zakenwereld. De combinatie van hun zakelijke kennis uit de praktijk met onze academische discipline creëert een heel sterk praktijkgerichte leeromgeving voor onze studenten. Zij kunnen nieuwe kennis daarom meteen toepassen in hun functie.”

In antwoord op de vraag vanuit de markt richtte The OUBS in 2011 een aangepast MBA curriculum in. Het vernieuwde programma focust meer op de internationale markt en de wereldwijde economie. Daarbij draagt The Open University tegelijkertijd zorg voor betere mogelijkheden voor studenten om eenvoudig contact te leggen en samen te werken met elkaar en met academische docenten.

The OU Business School blijft het MBA programma verder ontwikkelen. Dit jaar viert The OUBS het 25ste jubileum van het MBA programma. De verwachting is dat de grens van 25.000 MBA afgestudeerden voor het einde van dit academisch jaar overschreden wordt.

Voor meer informatie over het MBA prgramma en de volledige FT ranglijst, zie www.openuniversity.edu/mba  and http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/online-mba-ranking-2014.

Geïnteresseerden die zich willen inschrijven voor het 13e MBA programma wereldwijd (collegestart in mei), kunnen dit doen tot en met 17 april 2014.

Over CindyvdH

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top