donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / The Open University (UK) biedt veel nieuwe vakken voor internationale studenten
The Open University (UK) biedt veel nieuwe vakken voor internationale studenten

The Open University (UK) biedt veel nieuwe vakken voor internationale studenten

  • Nederland
  • Inschrijving voor onderwijs op afstand is vanaf nu geopend
  • Lichtbild_TinaKeil3 klein
  • ZZindi Corporate Communicatie
  • info@zzindi.nl
  • Wie in de herfst aan de grootste Engelse universiteit met een bachelor- of masteropleiding wil beginnen zonder dat er geselecteerd wordt op eerder behaalde cijfers, moet het vernieuwde cursusaanbod op www.openuniversity.edu eens bekijken. Het aanbod richt zich speciaal op studenten die in deeltijd een academische opleiding willen volgen en in kleine studiegroepen onder begeleiding van een tutor via eLearning flexibel willen studeren. Het bachelorprogramma van The Open University kent geen toelatingseisen en is ook zonder eindexamen te hebben gedaan toegankelijk. Wel is een goede kennis van het Engels vereist. Nieuw en voor Nederlanders met interesse in een studie zeker het vermelden waard, zijn "Sport, Fitness en Coaching", "Psychologie", "Gezondheidswetenschappen" en "Internationale studies". Ook nieuw bij The OU zijn masteropleidingen "Master in Finance” en "Personeelsmanagement". EINDE BERICHT Contact: Bel voor meer informatie met The Open University, Studieadviseurs, Milton Keynes, England, Tel.: 0044/845 241 6555 of neem voor het MBA programma contact op met The Open University Business School Representation, de heer Robert Ensor, via Robert.Ensor@oubs.eu of 020 412 1962. Voor beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met Cindy van der Helm, Persvoorlichter in Nederland voor The Open University, via info@zzindi.nl of 0521-763402. Over The Open University: The Open University is opgericht in 1969 en biedt academische en professionele scholing. Sinds de oprichting zijn er ongeveer 1.8 miljoen studenten afgestudeerd. Het meest geliefd zijn de studies ICT, vreemde talen, Natuurwetenschappen en Bedrijfskunde (waarvan ook de MBA). The Open University Business School is de Economische Faculteit en het MBA prorgramma is EQUIS, AACSB en AMBA geaccrediteerd. De faculteit is als een van de grootste drievoudig geaccrediteerde Business Schools in Europa. Een daar behaalde bul wordt in Nederland en internationaal erkend.

Wie in de herfst aan de grootste Engelse universiteit met een bachelor- of masteropleiding wil beginnen zonder dat er geselecteerd wordt op eerder behaalde cijfers, moet het vernieuwde cursusaanbod op www.openuniversity.edu eens bekijken. Het aanbod richt zich speciaal op studenten die in deeltijd een academische opleiding willen volgen en in kleine studiegroepen onder begeleiding van een tutor via eLearning flexibel willen studeren. Het bachelorprogramma van The Open University kent geen toelatingseisen en is ook zonder eindexamen te hebben gedaan toegankelijk. Wel is een goede kennis van het Engels vereist. Nieuw en voor Nederlanders met interesse in een studie zeker het vermelden waard, zijn “Sport, Fitness en Coaching”, “Psychologie”, “Gezondheidswetenschappen” en “Internationale studies”. Ook nieuw bij The OU zijn masteropleidingen “Master in Finance” en “Personeelsmanagement”.

De nieuwe bacheloropleiding in Sport, Fitness en Coaching spreekt diegenen aan die in een tak van Sport werkzaam zijn of die daar later een carrière in nastreven op management- of coachingniveau. De studie biedt ook prestatiesporters die aangewezen zijn op flexibele studietijden en die na hun actieve carrière een aan sport gerelateerd beroep willen uitoefenen goede vooruitzichten. De nieuwe bacheloropleiding Gezondheidswetendschappen richt zich op hen die gefundeerde medische, biologische en psychologische kennis willen vergaren die nodig is voor een baan als gezondheidsexpert, om zich voor de maatschappelijke gezondheidsbevordering in te zetten en ziektes te voorkomen.

Ze krijgen bij deze studie hoog gewaardeerde verschillende disciplines en bewezen perspectieven onder de knie. De studie omvat onder andere fysiologie en anatomie, het diagnosticeren van chronische en infectieziektes, celbiologie en analytische methodes van biologie, neurobiologie en cognitieve psychologie. De studie onderzoekt de veelzijdige diagnose-, preventie- en behandelingsmogelijkheden en het effect van ziektes op de maatschappij en individuen.

Aan de wiskundefaculteit worden verschillende nieuwe bacheloropleidingen toegevoegd met de nadruk op o.a. natuurkunde en statistiek. Bij de nieuwe BA-opleiding Internationale Studies leren studenten hoe politieke, economische en culturele vraagstukken complexe netwerken vereisen.

De nieuwe bachelorstudie Psychologie is een beroepskwalificerende opleiding met veelzijdige kennis en vaardigheden die voor een carrière in bijvoorbeeld de reclame en marketing, HR en het geven van studieadvies gevraagd worden bij organisaties of in het sociale of gezondheidswezen. De OU-studie Psychologie is geaccrediteerd door de Bond van Britse Psychologen (BPS) en geeft bij goede eindcijfers recht op lidmaatschap van de Britse Vereniging der Psychologen (Graduate Basis for Chartered Membership).

Tina Keil uit Duitsland die een opleiding tot radiotechnicus afrondde, blikt terug op een lange en succesvolle studietijd aan de OU. Met een knipoog geeft ze toe dat een OU-studie een bepaald verslavend karakter heeft. Haar studie Psychologie aan de OU begon ze 12 jaar geleden in deeltijd. Ze werkte toen als systeembeheerder bij de Hogeschool Pforzheim. In 2006 sloot ze haar studie Psychologie af met een bachelor Honours programma en begon in 2008 met haar researchmaster in Psychologie aan de OU welke ze het afgelopen jaar met succes heeft afgerond. Haar manier van werken tijdens de masteropleiding en haar kennis overtuigden de Engelse Universiteit Exeter: Tina Keil is daar tegenwoordig met een volledige beurs bezig te promoveren. “Vooral de les- en leermethode van de OU beviel mij goed. Zo kon ik in Duitsland blijven werken en m’n studie bekostigen. De onderwijskwaliteit en ondersteuning van de tutors waren geweldig. Ook het online- en offlinestudiemateriaal, de video’s, waarvan sommige ook op Youtube en andere social media beschikbaar waren, zijn me heel goed bevallen” zegt Tina Keil. Een vergelijkbaar studieaanbod is volgens haar in Duitsland niet te vinden.

Matthew Brown, International Marketing Director aan The Open University bevestigt: “Onze studenten geven ons al jarenlang een hoog cijfer”. Al 9 jaar op rij geven ze onze universiteit de hoogste waardering. Onder alle Engelse Hogescholen kreeg The Open University ook in 2013 bij de studenten qua tevredenheid met 92 procent weer de hoogste waardering. In een tijd waarin de druk op studenten toeneemt en het Hoger Onderwijs voor grote veranderingen staat, is dat niet vanzelfsprekend. “Ik ben daarom dan ook des te blijer met de hoge mate van tevredenheid. Ook voor studenten in Nederland staat de OU voor eersteklas Hoger Onderwijs met de modernste digitale en technische apparatuur, flexibele leermogelijkheden en kwalificaties die een stimulans zijn voor de carrière”, zegt Brown.

The Open University heeft nu z’n studieaanbod voor internationale studenten uitgebreid met een grote keuze aan nieuwe bachelor- en masteropleidingen. “Want ook Nederlandse studenten waarderen de grote flexibiliteit en onze manier van open en begeleid onderwijs op afstand, waardoor ze in deeltijd kunnen studeren” zegt Matthew Brown.

De inschrijving om in de herfst te beginnen met een studie start vandaag. Meer informatie over alle vakken vinden geïnteresseerden op  www.openuniversity.edu. Voor vragen kan het terugbelformulier op de site worden ingevuld; een studieadviseur belt dan kosteloos terug, ook zaterdags en ‘s avonds.

Over CindyvdH

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top