vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / The Outlaws Zoetermeer Kampioen
The Outlaws Zoetermeer Kampioen

The Outlaws Zoetermeer Kampioen

  • Nederland
  • IJshockey – In een zinderende finale afgelopen zondag 22 maart in Silverdome Zoetermeer zijn The Outlaws Zoetermeer voor het eerst in hun bestaan 2e divisie kampioen van Nederland geworden. Ze versloegen de Frisian Flashguns uit Heerenveen in de shoot out (penalty’s), nadat het in reguliere speeltijd 8-8 was geworden.
  • Outlaws Kampioen
  • The Outlaws
  • www.the-outlaws.nl
  • theoutlawszoetermeer@kpnmail.nl

De titel leek ver weg voor The Outlaws nadat ze in iets meer dan 6 minuten op 0-3 achterstand kwamen tegen een uiterst effectief Heerenveen. Doelpunten van Kevin Wuister en Lars Bakker brachten met 2-3 toch de aansluiting voor The Outlaws in de 1e periode. In de 2e periode liepen de Friezen weer verder uit naar 2-5. Maar The Outlaws vochten zich met doelpunten van Dave Kamerbeek, wederom Kevin Wuister en Michael Reimer terug in de wedstrijd naar 5-5. Vlak voor het einde van de 2e periode maakte de Flashguns nog de 5-6. In de 3e periode breiden de Frisian Flashguns opnieuw de marge uit naar 5-7. Daarna leek het gebeurd voor The Outlaws, maar 7 minuten voor het einde gingen The Outlaws erop en erover met 3 snelle doelpunten achter elkaar van Kristoff van den Broeck, Lars Bakker en Artis Podzins. Het lukte de Outlaws in een spannend slot de 8-7 voorsprong niet te houden want de Frisian Flashguns scoorde met een extra man 17 seconden voor het eindsignaal nog de 8-8. De beslissing moest volgen in de shoot out. Nadat beide teams met hun 3 penalty shots niet konden scoren was het Michael Reimer die als eerste wel scoorde voor The Outlaws. Met een prachtige redding op de laatste penalty shot van de Friezen zorgde goalie Edgar Sanders ervoor dat de beker voor Zoetermeer is. The Outlaws bedanken hun supporters en sponsors voor een geweldig seizoen.

Over Walter Wesseling

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top