vrijdag, november 15, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / The Spirit Sings – de kleurrijke Canadese muziekshow van 18 tot 31 oktober in Nederland voor een korte serie theatervoorstellingen
The Spirit Sings – de kleurrijke Canadese muziekshow van 18 tot 31 oktober in Nederland voor een korte serie theatervoorstellingen

The Spirit Sings – de kleurrijke Canadese muziekshow van 18 tot 31 oktober in Nederland voor een korte serie theatervoorstellingen

 • Nederland
 • Stemmen uit een ver verleden gedragen op de wind. De zware drums van de Powwow, het hoge onnavolgbare zingen van een Indiaans lied, de doedelzak schalt met militaire precisie door de lucht terwijl de Schotse meisjes in de fabriek in Gaelic a capella hun arbeiderslied zingen. De viool speelt een vrolijke Jig om de dagelijkse zorg te vergeten en een eenzame reiziger vertelt haar verhaal in een emotioneel lied. Dit zijn de ingrediënten uit de prachtige Canadese muziek theaterproductie "The Spirit Sings".
 • The_Spirit_Sings
 • Mc-Ent management
 • http://www.thespiritsings.com
 • eric@mcent.nl
 • Voor informatie en interviews kunt u contact opnemen met: Mc-Ent management, Eric Vermeulen Telefoon 0320-241248, info@mcent.nl Foto's zijn te downloaden via http://www.mcent.nl/artiesten/thespiritsings/PDF/PDF.html Liedjes zijn te beluisteren en te downloaden via http://www.mcent.nl/ttSS11xLqe/ Op YouTube staat een clip van The Spirit Sings te zien via http://www.youtube.com/user/mcentmanagement

The Spirit Sings is gebaseerd op de West Canadese muziek geschiedenis. Een kleurrijk spektakel dat op integere wijze het verhaal vertelt van de Canadese Mountain Métis. De Métis is een unieke bevolkingsgroep met een eigen taal en cultuur die beïnvloed is door Indiaans, Schots en Frans bloed. Alle elementen van de Métis komen aan bod in de muziekshow. De Cast van 11 personen bestaat uit zangers, musici, dansers en drummers van Indiaanse, Keltische, Franse en westerse oorsprong.

Met “Voices On The Wind”, één van haar meest onderscheiden liedjes, zet zangeres Laura Vinson meteen de toon van de show. Het lied vertelt over de vele Indiaanse helden als “Sitting Bull” en “Crazy Horse”. Vloeiend gaat het spel hier over in de indrukwekkende Powwow drums en zang en worden de grote leiders nog eens extra geëerd. Petite Marie, een Country Wife (Indiaanse vrouw die door een blanke kolonist ten tijde van zijn verblijf in Canada tijdelijk getrouwd werd) doet een ode aan al die vrouwen die werden achtergelaten, vaak met halfbloed kinderen nadat de kolonisten teruggingen naar hun thuisland.

De trotse Indiaanse dansers in hun traditionele kostuums treden naar voren en delen hun cultuur met de traditionele Jingle Dress dans maar ook de Raven Dance. De Raven (raaf) is een belangrijke figuur in de Indiaanse cultuur, de raaf vertelt in het lied “Black Wing” wat de Indianen te wachten staat in de nabije toekomst.

Met het intreden van de westerse, en met name de Schotse cultuur komt ook de doedelzak aan bod. Zowel solistisch, maar ook opgenomen in de diverse verhalende liedjes, weergeeft dit instrument de cultuur van het vernieuwde Canada weer.

Het in Gaelic gezongen arbeiderslied verhaalt over de vele immigranten en het harde werk in de fabriek.

De Métis cultuur komt pas echt tot leven als de opzwepende 2-step vioolmuziek haar intrede doet. De jacht en de handel in bont maakten een belangrijk onderdeel uit van Métis cultuur, maar ook de landbouw in het uitgestrekte onontgonnen gebied. Het mengen van de culturen brengt ook een stukje country & western met zich mee.

De muziekstromingen in de show laten zich het beste omschrijven als Folk en Americana, of eigenlijk Canadiana waarbij Keltische, Franse en zelfs een vleugje western muziek niet wordt geschuwd. In Canada zelf spreken ze liever over roots. Een samensmelting van cultuur en muziek met respect voor elkaar.

“Van het begin tot het einde zal deze show de bezoeker boeien. De artiesten hebben vooral de kunst begrepen om iemand mee te nemen naar lang vervlogen tijden en brengt je ook weer terug naar de dag van vandaag.”
www.thespiritsings.com

Datums en locaties waar de show te zien en te beleven is:

 • Vrijdag 18 oktober         Stadsschouwburg Sittard-Geleen,     Sittard
 • Zaterdag 19 oktober    Theater de Purmaryn            Purmerend
 • woensdag 23 oktober     Rabotheater                     Hengelo
 • donderdag 24 oktober     Theater Hanzehof                 Zutphen
 • dinsdag 29 oktober         Schouwburg de Lawei             Drachten
 • donderdag 31 oktober     Theater aan de Schie             Schiedam

Over Mc-Ent management

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top