zaterdag, februari 16, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Tien Vidi’s voor de TU Delft: van non-verbaal gedrag tot de analyse van 30.000 schilderijen
Tien Vidi’s voor de TU Delft: van non-verbaal gedrag tot de analyse van 30.000 schilderijen

Tien Vidi’s voor de TU Delft: van non-verbaal gedrag tot de analyse van 30.000 schilderijen

  • Nederland
  • NWO heeft aan tien onderzoekers van de TU Delft een Vidi-beurs van 800.000 euro toegekend. Vidi’s worden toegekend aan ervaren onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. Met een Vidi-beurs kunnen onderzoekers vijf jaar onderzoek doen en een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen.
  • TU Delft
  • info@tudelft.nl

Dit zijn de tien Vidi-winnaars van de TU Delft:

In balans met robotische ondersteuning
Heike Vallery (Werktuigbouwkunde)
De onderzoeksgroep wil kleine, robotische lichtgewicht-hulpmiddelen ontwikkelen voor mensen met balansproblemen. Deze worden mogelijk door nieuwe aandrijvingen met gyroscopische techniek. De aandrijvingen worden zeer licht en compact gemaakt, zodat ze verstopt kunnen worden in rugzakken, schoenen of beenprotheses.

Materialen visueel communiceren
Maarten Wijntjes (Industrieel Ontwerpen)
Schilders weten goed hoe ze materialen op een visuele manier kunnen overbrengen. Dat zou ons ook van pas kunnen komen, bijvoorbeeld voor online winkelen. Alleen, hoe maken we die schilderkennis toegankelijk? In dit project gaan we dat onderzoeken door 30.000 schilderijen onder een perceptuele loep te leggen.

Mechanische trillingen op een kwantumchip
Simon Groeblacher (Quantum Nanoscience)
Hoewel mechanische trillingen (fononen) gebruikt kunnen worden als signalen in kwantumtechnologieën, is dit nog steeds niet overtuigend gelukt. Door gebruik te maken van speciaal ontworpen optomechanische kristallen, willen natuurkundigen fononen volledig onder controle krijgen en op een kwantumchip koppelen aan lichtdeeltjes (fotonen).

Kwaliteit van non-verbaal gedrag tijdens netwerken
Haley Hung (Intelligent Systems)
Onderzoek heeft laten zien dat netwerken een wezenlijke bijdrage levert aan de professionele ontwikkeling en loopbaan van mensen. Het doel van het project MINGLE is om nieuwe machine-leermethoden te ontwikkelen die de kwaliteit van sociale interacties automatisch analyseren door non-verbaal gedrag te observeren. Dit onderzoek zal niet alleen leiden tot een beter begrip over hoe mensen communiceren, maar ook tot methoden om deze communicatie te verbeteren.

Effecten van zwevend stof op korrelslib
Merle de Kreuk (Gezondheidstechniek)
Afvalwaterzuivering met korrelslib is zeer efficiënt gebleken. Maar zwevend stof in het afvalwater kan leiden tot uiteenvallen van de bacteriekorrels, vermindering van hun activiteit en zelf tot procesfalen. In dit onderzoek zullen geavanceerde analyse- en modelleringstechnieken worden gecombineerd om mechanismen van beïnvloeding door zwevend stof te doorgronden.
Lees meer

Netwerken tussen soorten planten, bacteriën en schimmels
Leo van Iersel (Applied Mathematics)
Verwantschappen tussen verschillende soorten planten, bacteriën en schimmels vormen een ingewikkeld netwerk. Wiskundigen gaan nu uitzoeken hoe we kennis over kleine stukjes van zulke netwerken kunnen combineren tot grotere netwerken.

Goedkope materialen voor schone energie
Wilson Smith (Chemical Engineering)
De opslag van zonne-energie kan leiden tot de oplossing van wereldwijde energie- en milieuproblemen. Dit onderzoek wil materialen vinden met een lage kostprijs om zonlicht en water om te zetten in waterstof (en zuurstof), een schone brandstof voor de toekomst.

Steen voor steen leven nabouwen
Hyun Youk (Bionanoscience)
Complexe dieren ontstaan uit simpele moleculen. Hoe die complexe levensvormen precies ontstaan uit die simpele moleculen blijft echter een raadsel. De onderzoekers gaan in op dit mysterie door moleculen en cellen, een voor een, aan elkaar te lijmen om levende structuren te bouwen.

Datacenters inzichtelijk
Alexandru Iosup (Software Technology)
Datacenters zijn fabrieken die data produceren (of hosten) voor onze digitale economie. Het project MagnaData wil technieken ontwikkelen die ingenieurs kunnen helpen om grotere datacenters te beheren en inzicht te krijgen in hoe consumenten dataservices gebruiken. Dit maakt datacenters meer flexibel en efficiënt en het verbetert de klantbeleving.

Kwantumcomputer met minder ruis
Menno Veldhorst (QuTech)
Ondanks veel voortgang, is een praktische kwantumcomputer nog lang geen realiteit. Natuurkundigen proberen momenteel de bouwstenen van een kwantumcomputer betrouwbaarder te maken. Dit doen ze door schadelijke ruis bij de bron aan te pakken, de noodzaak tot koeling te beperken en op te schalen tot een eerste kwantumarchitectuur.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top