dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Timmermans bij top tegen seksueel geweld in conflictgebieden
Timmermans bij top tegen seksueel geweld in conflictgebieden

Timmermans bij top tegen seksueel geweld in conflictgebieden

  • Internationale
  • Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) neemt donderdag 12 juni in Londen deel aan de internationale bijeenkomst tegen seksueel geweld in conflictgebieden. De top, Global Summit to End Sexual Violence in Conflict, is een initiatief van de Britse minister van Buitenlandse Zaken, William Hague, en de speciaal VN-gezant voor vluchtelingen, Angelina Jolie.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/06/05/timmermans-bij-top-tegen-seksueel-geweld-in-conflictgebieden.html

Verkrachting en andere vormen van seksueel geweld worden overal ter wereld door strijdende partijen ingezet als wapen. Het ruïneert de levens van vrouwen, mannen, jongens en meisjes en verwoest complete gemeenschappen. De politieke wil om in actie te komen tegen deze gruwelijke misdaden groeit met de dag. Op deze bijeenkomst komen vertegenwoordigers van overheden, maatschappelijke organisaties, media, juristen en defensiespecialisten samen om die politieke wil te vertalen in praktische actie. Die moet leiden tot een eind aan straffeloosheid, tot structurele ondersteuning van slachtoffers, betere aansluiting van uitvoering op beleid en tot meer internationale coördinatie.

Tijdens de top bezoekt Timmermans de Diplohack die de Nederlandse ambassade in Londen over dit onderwerp organiseert met het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, vrijwilligersorganisatie Chayn en MakeSense, een beweging van sociaal ondernemers. Diplohack is een Nederlands-Zweeds initiatief dat diplomaten, ict’ers en inhoudelijke experts uit het maatschappelijk middenveld bij elkaar brengt om samen in kleine, start-up achtige teams bruikbare digitale oplossingen voor problemen te ontwikkelen. Tot nu hebben zich 80 deelnemers aangemeld.

Timmermans woont ook de lancering bij van Survivors United for Action, een initiatief van vijf Nobelprijswinnaressen. Dit is een demonstratie van wereldwijde solidariteit van overheden en maatschappelijk middenveld met overlevenden van seksueel geweld. Minister Timmermans zal, evenals de Nobelprijswinnaressen en andere ministers, een slachtoffer introduceren en op het podium roepen. In zijn geval is dat Hania Moheeb uit Egypte.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top