vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Timmermans: terugkeer asielzoekers cruciaal
Timmermans: terugkeer asielzoekers cruciaal

Timmermans: terugkeer asielzoekers cruciaal

  • Nederland
  • Bij de aanpak van de grote stroom vluchtelingen naar Europa is de terugkeer van afgewezen asielzoekers cruciaal. Terugsturen van mensen die niet mogen blijven, kan nog strenger. Dat zei eurocommissaris Frans Timmermans zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjvwj30mnsz5/nieuws/timmermans_terugkeer_asielzoekers?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

De bewaking van de buitengrenzen van Europa moet veel beter, vindt Timmermans. Het hek dat Hongarije bouwt om vluchtelingen tegen te houden die via Servië het land binnenkomen, noemde de eurocommissaris ,,niet de meest verstandige benadering”. Maar hij vindt het ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid van EU-lidstaten om Hongarije te steunen bij een betere grensbewaking.

Timmermans was optimistisch over de verdeling van vluchtelingen over de EU. Bindende afspraken over opvang van asielzoekers die via Griekenland en Italië binnenkomen, zaten er niet in. Maar volgens de eurocommissaris komen de aantallen die EU-landen nu vrijwillig opnemen toch al aardig in de buurt van de aanvankelijk beoogde bindende quota.

Tot nu toe worden 32.000 vluchtelingen in de EU opgevangen. Het is de bedoeling dat er uiterlijk in december een oplossing is voor de resterende 8000 asielzoekers. Nederland neemt de komende twee jaar ruim 2000 vluchtelingen uit deze groep op.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top