maandag, september 21, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Timmermans ziet sancties als antwoord op harde koers Poetin
Timmermans ziet sancties als antwoord op harde koers Poetin

Timmermans ziet sancties als antwoord op harde koers Poetin

  • Internationale
  • Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft de westerse sancties tegen Rusland vrijdag verdedigd op zijn Facebookpagina. Volgens hem valt de Russische aanpak van Oekraïne niet te tolereren en kunnen de Europese Unie, de Verenigde Staten en andere westerse landen ,,niet anders dan maatregelen treffen, al zal Ruslands reactie daarop ook ons raken''.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjm5czvlcwv3/nieuws/timmermans_ziet_sancties_als_antwoord_op?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Alleen met eensgezindheid en standvastigheid is het mogelijk om Rusland op een andere koers te krijgen, schrijft Timmermans. ,,Een koers die uitgaat van het internationaal erkende principe dat landen zelf hun toekomst mogen bepalen en dat andere landen niet het recht hebben te proberen hun wil op te leggen door landjepik of onrust stoken.”

De inmenging van Rusland in Oekraïne leidt volgens de minister tot een felle gewapende strijd in Oost-Oekraïne, met grote internationale gevolgen. ,,Een aanpak die, indien getolereerd, bij nieuwe meningsverschillen met buurlanden, door Rusland mogelijk ook elders in Europa zal worden toegepast. Een aanpak die een bedreiging vormt voor de Europese en internationale veiligheid. Het is van het grootste belang, ook voor Nederland, dat wij president Poetin ervan overtuigen dat deze aanpak in niemands belang is en voor iedereen een gevaar vormt, ook voor Rusland. Vooralsnog lijkt president Poetin vast te houden aan deze aanpak en er zelfs een schepje bovenop te doen.”

Timmermans liet donderdag al weten dat het kabinet snel EU-overleg wil over de gevolgen van de Russische sancties tegen Europese landbouwproducten en over de vraag hoe daarmee om te gaan.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top