vrijdag, februari 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Tips voor efficiënter productontwerp en productieproces
Tips voor efficiënter productontwerp en productieproces

Tips voor efficiënter productontwerp en productieproces

  • Internationale
  • Digitale tweeling zorgt voor meer inzicht en efficiëntie
  • Siemens PLM Software
  • siemensbenelux@teamlewis.com

Een van de belangrijkste onderdelen in het ontwerp en productieproces is het realiseren van het eindproduct; het moment dat een idee werkelijkheid wordt. Jarenlang is het ontwerp- en productieproces vrijwel hetzelfde gebleven. Aangezien innovatie essentieel is voor fabrikanten om de concurrentie voor te blijven, heeft Siemens gekeken hoe dit proces gestroomlijnd kan worden. Wat moet veranderen om het productieproces te verbeteren? Met behulp van de digitale tweeling is verbetering van het productieproces mogelijk.

De digitale tweeling is een virtuele kopie van een product die gemaakt is om een realistisch beeld te geven van een product. Siemens heeft zijn PLM-tools aangepast, zodat ze een volledig digitaal raamwerk bieden. Hierin worden digitale tweelingen gemaakt om het productontwerp en verwerkingsproces volledig realistisch – van begin tot eind – na te bootsen. Hieronder een aantal tips die belangrijk zijn in dit proces:

Design
Met behulp van NX-software (en andere CAD-systemen) wordt een model van een product gemaakt. Binnen dit model wordt een voorvertoning gegeven in Teamcenter en een 3D JT-model. Deze software bouwt duizenden virtuele variaties van een product in een paar seconden. Op deze manier kunnen eventuele problemen in het ontwerp vroeg in het proces worden gevonden en veel tijd en geld besparen.

Procesplanning
De digitale tweeling verbetert de samenwerking tussen het ontwerpteam en het uitvoerende team om nauwkeuriger te plannen wat er gemaakt moet worden, en hoe en waar het gemaakt moet worden. Overal ter wereld is inzicht in het proces, dus als er tussentijds problemen ontstaan, kunnen de ontwerpers en uitvoerders tijdig aanpassingen aanbrengen.

Lay-out
Ook is het mogelijk om een digitale tweeling te maken van de werkvloer die gelinkt wordt aan het ontwerp en productie-ecosysteem. Met behulp van PLM-tools worden acties in het systeem verwerkt – denk aan benodigd personeel en middelen – om het verwerkingsproces volledig na te bootsen. Dit schetst een duidelijk beeld van wat nodig is in het productieproces.

Procesvalidatie
De digitale tweeling wordt ingezet bij procesvalidatie om het verwerkingsproces digitaal te valideren. Intelligente modellen die gebruik maken van kwantitatieve analyse hebben toegang tot alle menselijke factoren, zodat personeel tijdig bijgestuurd wordt waar nodig. Ook kunnen trainingvideo’s en procesrichtlijnen worden gedeeld.

Optimalisatie verwerkingsprocessen
De digitale tweeling kan ook gebruikt worden om het productiesysteem na te bootsen en toegang te bieden tot het systeem. Er wordt gekeken of mensen of robots ingezet moeten worden, of een combinatie van de twee. Het is mogelijk om alle workflows na te bootsen om de processen zo goed mogelijk te optimaliseren.

Productie-uitvoering
De productie-uitvoering wordt verbeterd met behulp van de digitale tweeling, door de fysieke en virtuele wereld met elkaar te verbinden. Instructies over het productieproces worden direct met het personeel op de werkvloer gedeeld. Medewerkers delen informatie direct vanuit de werkvloer, terwijl IT-systemen data verzamelen. Op deze manier worden verschillen tussen ontwerpen en resultaten beoordeeld en eventuele problemen aangepast.

Nieuwe manier van werken
“Het inzetten van een digitale tweeling kan helpen om problemen te identificeren om het productieproces te versnellen en kosten in het proces te verlagen”, zegt Patrick Fokke, Sales Director Benelux bij Siemens PLM Software. “Verder zorgt het ervoor dat je zeker weet dat een ontwerp gemaakt kan worden, het plan altijd up-to-date is, de strategie werkt en het productieproces werkt zoals het hoort. Hoewel de maakindustrie een van de meest geavanceerde sectoren ter wereld is, werd er lange tijd vertrouwd op gedateerde werkwijzen voor het plannen van de processen. De tijd is gekomen om deze nieuwe manier van werken te omarmen.”

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top