zondag, januari 17, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Tips voor het kopen van het perfecte hoofdkussen
Tips voor het kopen van het perfecte hoofdkussen

Tips voor het kopen van het perfecte hoofdkussen

  • Nederland
  • Elke slaappositie vraagt om een ander soort hoofdkussen, hoe zorg je ervoor dat je in de winkel al de juiste kunt vinden?
  • kussenwinkel
  • Kussenwinkel
  • http://www.dekussenwinkel.nl
  • k.aarts@scherponline.nl

Wanner je ’s nachts niet al te best slaapt of met pijn aan de nek, rug of hoofd wakker wordt kan het zijn dat het hoofdkussen waarop je ligt niet past bij jou manier van slapen. Het juiste kussen vinden is altijd moeilijker dan het vinden van mooie sierkussens. Vaak kom je er pas later achter dat een hoofdkussen niet geschikt is voor jouw manier van slapen en dan kun je hem al niet meer terugbrengen naar de winkel. In de winkel moet dus al de juiste keuze worden gemaakt. Waar let je op?

Soort slaper

Het is belangrijk om te weten wat voor slaper je bent voordat je een hoofdkussen gaat kopen. Wanneer je bijvoorbeeld een buikslaper bent kun je het beste een dun kussen kopen aangezien de nek bij een hoog kussen teveel strekt. Een zijslaper daarentegen heeft meer baat bij een hoog kussen omdat de ruimte tussen de schouders en het hoofd moet worden opgevuld voor de juiste ondersteuning. Traditionele slapers of rug slapers kunnen het beste een hoofdkussen kopen met een donzen of veren vulling aangezien deze in elke slaappositie zich kan vormen naar het lichaam. Bij rug slapers mag dit kussen echter niet te hoog zijn in verband met de positie van de nek.

Klachten & gewoonten

Let ook op de klachten die je ondervind na een nachtrust. Mensen die veel last hebben van de nek kunnen misschien beter gaan voor een nekrol kussen. Deze is dikker ter hoogte van de nek voor betere ondersteuning.
Mensen die veel lezen of televisie kijken in bed geven vaak de voorkeur aan een hoog kussen zodat het de rug kan ondersteunen tijdens het zitten in bed.

Tips bij het kopen

  • Vraag of je het hoofdkussen een tijdje uit mag proberen thuis. Wanneer je hierbij niet prettig voelt kun je ook in de winkel vaak al ‘proef liggen’. Ga in de slaappositie liggen waarin je normaal slaapt op een matras die even stevig is als het matras dat je thuis hebt. Blijf zo een tijdje liggen en je merkt vanzelf of het comfortabel is.
  • Let ook op de geur van het kussen. Die zal namelijk niet snel verdwijnen en kan zelfs in je hoofd blijven zitten als het niet eens in de buurt is. Wanneer de geur van een hoofdkussen je in de winkel al niet aanstaat kun je hem beter niet kopen.
  • Hetzelfde geldt voor het geluid dat het kussen maakt wanneer je beweegt. Staat dit je niet aan, koop hem dan niet. Kussens met een vulling van voornamelijk veren maken het meeste geluid dus houdt hier rekening mee bij de aankoop.
  • De dikte van het matras heeft ook invloed op het kopen van het perfecte hoofdkussen. Een stevig matras vraagt bijvoorbeeld om een hoger kussen aangezien het lichaam niet ver wegzakt in het matras. Een zacht matras vraagt dus ook om een dunner hoofdkussen.

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top