dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Tips voor het (laten) bouwen van een website
Tips voor het (laten) bouwen van een website

Tips voor het (laten) bouwen van een website

 • Nederland
 • Handige tips voor het laten ontwikkelen of zelf bouwen van een site.
 • OffSource
 • http://www.offsource.nl
 • info@offsource.nl

Een vernieuwde website of een geheel nieuwe website is voor veel ondernemingen een belangrijke gebeurtenis. Steeds meer handelingen vinden online plaats en goed gevonden worden in bijvoorbeeld Google, maar ook een mobielvriendelijke website zijn steeds belangrijker aan het worden. Zelfs voor bedrijven die niet primair handel drijven via internet is het hebben van een representatieve website erg belangrijk.

Wat het voor veel ondernemers lastig maakt om een nieuwe website te laten ontwikkelen is het eigen gebrek aan kennis van de materie en de enorm versplinterde markt. Als je nog niet precies weet wat je wilt en wat de website moet kunnen wordt het dan ook een enorm moeilijke zoektocht.

Om deze zoektocht iets makkelijker te maken heeft Offsource een aantal tips opgesteld die handig zijn bij het beslissen:

 • Schrijf op wat je wilt. Dat kan een eenvoudig A4-tje zijn, maar bedenk vooraf wat je nodig hebt op de site. Is het een site die dient als visitekaartje, of moeten er ook producten getoond worden? Is het een webshop en zo ja, is het b2b of b2c?
 • Beschrijf de belangrijkste doelen van de website. Zo kun je heel gericht zoeken
 • Let op dat een nieuwe website responsive is (zich aanpast aan het scherm van de gebruiker). Ook een Content Management Systeem (CMS) is eigenlijk onmisbaar bij een moderne website. Hiermee beheer je grote delen van je website zelf zonder elke keer een web-ontwikkelaar nodig te hebben.
 • Bij bestaande websites die vernieuwd worden of moeten veranderen is het belangrijk om een goede overgang van de oude naar de nieuwe site mee te nemen in de offerte aanvraag. Met name voor zoekmachine optimalisatie kan het funest zijn voor je website als je deze niet goed om laat zetten. Een goede programmeur weet precies hoe dit probleemloos verloopt.
 • Zorg voor een projectplan waarin alles besproken wordt wat is afgesproken. Dit voorkomt onduidelijkheid achteraf.
 • Neem extra tijd om te kijken welke functionaliteiten je allemaal nodig hebt. Vaak ontstaan er tijdens een project allerlei nieuwe wensen. Ons advies is om extra wensen mee te nemen in een tweede versie van de website zodat deadlines niet in gevaar komen.
 • Bij het benaderen van webbureau‘s is het belangrijk om goed te kijken naar het gevoel dat je krijgt bij de partij waarmee je in gesprek bent. Om een website ontwikkel traject goed te laten verlopen is een partner nodig die tijd stopt, luistert naar je wensen en actief meedenkt vanuit hun expertise. Een goede webdesigner of webbouwer durft ook wijzigingen voor te stellen en zal een positief kritische houding hebben om de site zo goed mogelijk te optimaliseren.
 • Houd rekening met SEO. De meeste bedrijven doen dit al deels, maar er zijn voldoende webbouwers die zich voornamelijk op techniek focussen. Een goed ingerichte, snelle website kan voor SEO (zoekmachine optimalisatie) ernom bijdragen op de lange termijn.

Offsource.nl ontwikkelt websites en webapplicaties voor bedrijven. Offsource is gevestigd in Groningen en biedt online marketing, website ontwikkeling en advies aan ondernemers in heel Nederland die op zoek zijn naar betaalbare websites en betaalbare online marketing.

Over Floris

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top