maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / TLS onder coöperatief dak van alle vervoerders
TLS onder coöperatief dak van alle vervoerders

TLS onder coöperatief dak van alle vervoerders

  • Nederland
  • Vervoerders willen dat Translink Systems (TLS), de organisatie achter de OV-chipkaart, in handen komt van alle vervoerders in Nederland. Dit is de intentie die de aandeelhouders en de nietaandeelhouders van TLS met elkaar zijn overeengekomen. De huidige aandeelhouders NS, GVB, HTM en RET verwelkomen op een financieel neutrale manier de collega’s van Arriva, Veolia, Connexxion, EBS, Qbuzz en Syntus. Doel is om middels de oprichting van een coöperatie een solide OV-betaalmarkt te creëren waarin alle vervoerders zijn vertegenwoordigd, zodat zij samen sturen op een efficiënte en transparante ’kassa van het OV’.
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • klantenservice@connexxion.nl
  • http://www.connexxion.com/nieuws_pers/396/tls_onder_cooperatief_dak_van_alle_vervoerders/3409/
  • Vervoerders willen dat de organisatie achter de OV-chipkaart in handen komt van álle OV aanbieders
  • Realisatie van gelijk speelveld jarenlange wens van de politiek
  • Vervoerders versterken samenwerking op de OV-betaalmarkt

Hans Peters, directeur commercie van NS: “Reizigers willen zo drempelloos mogelijk met trein, bus, tram en metro van deur tot deur kunnen reizen. Door gezamenlijk op te trekken in deze coöperatie zullen we nóg beter in staat zijn om de huidige OV-chipkaart te verbeteren en nieuwe betaalwijzen voor het openbaar vervoer te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld een bankkaart of mobiele telefoon.”

Er is meer dan een jaar gewerkt aan het vormgeven van de hoofdlijnen van de nieuwe coöperatie. Onder regie van de staatssecretaris is het gelukt deze lang gekoesterde wens voor een bestendige toekomst van TLS te vervullen. Bart Schmeink, CEO Connexxion: “Ik ben blij met deze doorbraak. Alle partijen hebben nu gelijke kansen om invloed uit te oefenen op het beleid van de organisatie achter de OV-chipkaart. Met als doel het beter bedienen van de reiziger die zo drempelloos mogelijk van deur tot deur wil reizen. Door gezamenlijk op te trekken in deze coöperatie zullen we nog beter in staat zijn om de huidige OV-chipkaart te verbeteren en te ontwikkelen.”

Met de invoering van de eenmalige chipkaart en de intentie om met alle vervoerders een coöperatie op te richten als aandeelhouder van TLS zijn deze week twee grote stappen gezet rondom betalen in het OV. Na de zomer zullen de vervoerders de details uitwerken voor de oprichting van de coöperatie. Ook leggen de vervoerders een gezamenlijke visie op de toekomst van OV-betalen voor aan consumentenorganisaties en de landelijke en regionale overheden, verenigd in het Nationaal OV Beraad (NOVB).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top