vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Toekomst Amsterdamse broodjeszaak Sal Meijer veiliggesteld
Toekomst Amsterdamse broodjeszaak Sal Meijer veiliggesteld

Toekomst Amsterdamse broodjeszaak Sal Meijer veiliggesteld

  • Nederland
  • Opening op nieuwe locatie in Amsterdam komend voorjaar en start levering aan de horeca luiden nieuwe fase in voor stukje Amsterdams erfgoed
  • Maurits Blog en Marjan Blog-Meijer_Broodjeszaak Sal Meijer_8363
  • Sal Meijer
  • www.sal-meijer.com
  • richard.troost@effectiv.nl
  • Maurits en Marjan aan het werk_Broodjeszaak Sal Meijer_8602

Amsterdam, 23 december 2015 – Eigenaar Maurits Blog van de in Amsterdam wereldberoemde broodjeszaak Sal Meijer zal komend voorjaar, op een later bekend te maken locatie in Amsterdam, een nieuwe zaak openen. Daarmee blijft een heel speciaal en authentiek stukje Amsterdam behouden. Maurits Blog, schoonzoon van oprichter Sal Meijer, en zijn vrouw Marjan Blog-Meijer, hebben afgelopen maandag een overeenkomst getekend met Claudia en Martijn Koppert om deze stap mogelijk te maken.

Continuïteit Sal Meijer gewaarborgd

Voor Maurits Blog staat voorop dat de continuïteit van Sal Meijer nu gewaarborgd is. Tot voor kort zag het er naar uit dat de voor eind december aangekondigde sluiting van de beroemde broodjeszaak aan de Scheldestraat, na 58 jaar, het einde van Sal Meijer zou betekenen.

Maurits Blog: ”De door onze Joodse en niet-Joodse klanten zo gewaardeerde en vertrouwde sfeer van de broodjeszaak en onze zelfgemaakte vleeswaren en broodjes, zijn nu gelukkig veiliggesteld. Ik kijk uit naar de heropening van Sal Meijer komend voorjaar op een nieuwe locatie in Amsterdam en om aldaar onze klanten weer te mogen ontvangen!”

Maurits Blog zal ook op de nieuwe locatie het gezicht van de broodjeszaak zijn en de bereiding van de vleeswaren volgens eigen recept voor zijn rekening nemen. De keuken en de broodjeszaak blijven onder toezicht staan van het Rabbinaat, zodat klanten er van op aan kunnen dat het vlees koosjer is.

Martijn Koppert: “Als ik in A’dam was ging ik altijd graag even bij Sal Meijer een broodje eten. Een goede vriend uit de stad had mij er 20 jaar geleden op geattendeerd. Ik vroeg me destijds af waar je nou het lekkerste broodje van Amsterdam kon eten. Hij zei: ‘Dat is er maar één: Sal Meijer’! Sindsdien ging ik elk jaar wel een paar keer terug om een broodje eten. De authenticiteit van de zaak en de kwaliteit van de producten spraken me enorm aan”.

“Vorig jaar hebben we al wel eens met Maurits over samenwerking gesproken, alleen ging het toen niet door omdat we te druk waren met andere dingen. Eind dit jaar stond ik op een beurs in de RAI en ging ik weer even een broodje eten. Maurits vertelde dat hij ging sluiten. Ik begreep het niet en was bang dat het broodje Meijer helemaal zou verdwijnen”, licht Martijn verder toe.

Start levering aan de horeca

Om de de producten van Sal Meijer voor meer mensen toegankelijk te maken, zal volgend jaar tevens gestart worden met het leveren van de volgens eigen recept gemaakte vleeswaren en broodjes aan de horeca. Hierdoor kunnen straks op meer plaatsen in Amsterdam mensen genieten van onder meer een echt traditioneel Joods broodje warm pekelvlees, oftewel “broodje Meijer”.

Over Sal Meijer

Broodjeszaak Sal Meijer is wereldberoemd in Amsterdam en ver daar buiten. De producten, waaronder de bekende broodjes  leverworst, pekelvlees en ossenworst, worden volgens eigen recept en Onder Rabbinaal Toezicht gemaakt. De eerste Joodse broodjeszaak van na de oorlog was oorspronkelijk gevestigd in de Jodenbreestraat, verhuisde daarna naar de Nieuwmarkt en is tot eind 2015 gevestigd aan de Scheldestraat 45 in Amsterdam. Maurits Blog, schoonzoon van oprichter Sal Meijer, en zijn vrouw Marjan Blog-Meijer zullen in het voorjaar van 2016 op een later bekend te maken locatie, de deuren van de nieuwe broodjeszaak Sal Meijer openen.

Contact voor de pers

Richard Troost: 06-39830478
Richard.Troost@Effectiv.nl
Effectiv Communicatie

Over rtroost

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top