woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Philips: Toekomst Nederlandse detailhandel in binnensteden te zien in Veghel
Philips: Toekomst Nederlandse detailhandel in binnensteden te zien in Veghel

Philips: Toekomst Nederlandse detailhandel in binnensteden te zien in Veghel

  • Nederland
  • Vanaf nu is de toekomst van de Nederlandse detailhandel in binnensteden te zien in het centrum van de Brabantse gemeente Veghel. Vanmiddag werd de eerste fase van het project “Veghel achter digitale stadsmuren” onthuld als antwoord op het nieuwe koopgedrag van klanten ter hoogte van het Steegje, vlakbij de Hoofdstraat. Tweede Kamerlid Martijn van Dam (PVDA) verzorgde samen met Jan van Burgsteden (Wethouder economische zaken), professor dr. Cor Molenaar en Miranda van Leiden (voorzitter Stichting Centrummanagement Veghel) de openingshandeling. Molenaar presenteerde eveneens zijn nieuwe boek: “Actie! Noodplan voor de retail”. Daarnaast werd het interactieve lichtgordijn met Philips LED-verlichting in het Steegje onthuld.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/20131018-Philips-LED-verlichting.wpd#.UmKjw_mGpZ8
  • Lancering “Veghel achter digitale stadsmuren” als antwoord op het nieuwe koopgedrag van klanten
  • Onthulling interactief lichtgordijn met Philips LED-verlichting

Innovaties voor aantrekkelijk centrum

Internetgebruik, social media en de economische crisis hebben een enorme impact op winkelgebieden in dorpen en steden: klanten kopen bewuster en anders dan vroeger. Dit leidt tot leegstand van winkels en winkelgebieden waardoor de leefbaarheid onder druk komt te staan. Ook Veghel heeft hieronder te lijden. De retail wordt gedwongen te anticiperen op deze ontwikkelingen. In Veghel is een project gestart dat anticipeert op deze ontwikkelingen. In het centrum ontstaat innovatieve belevingswereld: fysiek, digitaal en in combinatie met een sfeervolle openbare ruimte van groen, interactieve LED-verlichting, geluid en sensoren. Dit is een voorbeeld voor veel gemeenten.

Samenwerken

Overheid, ondernemersvereniging, marktpartijen, opleidings- en onderzoeksinstituten en een bank werken samen om dit project tot een succes te maken. Dat moet leiden tot een centrum met een goed voorzieningenniveau gecombineerd met aangename verblijfsfuncties en een sfeervolle openbare ruimte. Hiermee wordt geprobeerd om de leegstand terug te dringen, koopkrachtafvloeiing tegen te gaan en een aantrekkelijk centrum te bieden. Philips heeft een masterplan gemaakt voor het centrum waarin gevelverlichting, gerichte interactieve LED-verlichting bij winkels en geluid geïntegreerd worden. Een sensorsysteem regelt de lichtintensiteit en stimuleert en motiveert de looproutes. Het Steegje, de entree richting het centrum, is verrijkt met een interactief “lichtgordijn” dat de aandacht van voorbijgangers prikkelt en onbewust leidt richting de winkels. Greenm2 heeft de groenvoorziening voor zijn rekening genomen.

Inspelen op de klant van morgen

Door de toepassing van internet in het centrum, interactieve verlichting en groenvoorziening wordt ingespeeld op de hybride klant van morgen. Daardoor wordt ook ingespeeld op de nieuwe mogelijkheden van winkelen en de nieuwe structuur van retailing. Veghel is hiermee een voorbeeld van de binnenstad van de toekomst die inspeelt op het nieuwe, hybride koopgedrag.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Veghel, professor dr. Cor Molenaar, Stichting Centrummanagement Veghel, Philips, Greenm2, BHNW, ROC de Leijgraaf en Rabobank.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top