dinsdag, november 24, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Toekomstige flood verliezen in major coastal cities
Toekomstige flood verliezen in major coastal cities

Toekomstige flood verliezen in major coastal cities

  • Europa
  • Klimaatverandering in combinatie met een snelle toename van de bevolking, de economische groei en de bodemdaling kan leiden tot een meer dan 9-voudige toename in de wereldwijde risico op overstromingen in grote havensteden tussen nu en 2050.
  • Organisation for Economic Co-Operation and Development
  • http://www.oecd.org
  • news.contact@oecd.org
  • http://www.oecd.org/newsroom/future-flood-losses-in-major-coastal-cities.htm

Toekomstige Flood Verliezen in Major Coastal Cities, is onderdeel van een lopend OESO-project om de beleidsimplicaties van overstromingsrisico’s te onderzoeken als gevolg van klimaatverandering en de economische development. This studie bouwt voort op eerdere werkzaamheden van de OESO, die een mondiale havensteden gerangschikt op basis van de huidige en toekomstige blootstelling, wanneer de blootstelling is het maximum aantal personen of goederen die kunnen worden getroffen door een overstroming.

De auteurs schatten de huidige en toekomstige overstromingen verliezen – of de totale kosten van overstromingen – in 136 van ‘s werelds grootste kuststeden, rekening houdend met bestaande kust beveiligingen. Gemiddelde wereldwijde vloed verliezen in 2005, geschat op ongeveer 6 miljard dollar per jaar, zou kunnen stijgen tot US $ 52000000000 2050 met alleen geplande sociaal-economische veranderingen.

De steden gerangschikt meest ‘at risk’ vandaag, zoals gemeten door de gemiddelde jaarlijkse verliezen als gevolg van overstromingen, Span ontwikkelde en ontwikkelingslanden: Guangzhou, Miami, New York, New Orleans, Mumbai, Nagoya, Tampa-St. Petersburg, Boston, Shenzen, Osaka-Kobe, en Vancouver. De landen die het grootste risico van de stad kustoverstromingen onder meer de Verenigde Staten en China. Vanwege hun hoge vermogen en lage beschermingsniveau, drie Amerikaanse steden (Miami, New York en New Orleans) zijn verantwoordelijk voor 31% van de verliezen over de 136 steden. Het toevoegen van Guangzhou, de vier belangrijkste steden verklaren 43% van de wereldwijde verliezen vanaf 2005.

Totale dollar kosten is een manier om risico’s te beoordelen. Een andere is om te kijken naar de jaarlijkse verliezen als een percentage van een stad rijkdom, een proxy voor de lokale kwetsbaarheid. Met behulp van deze maatregel, Guangzhou, China, Guayaquil, Ecuador, Ho Chi Minh City, Vietnam, Abidjan, Ivoorkust behoren tot de meest kwetsbaren. Deze steden worden weergegeven in kaart 1 van het papier.

Om de gevolgen van toekomstige klimaatverandering de studie gaat ervan uit dat het gemiddelde zeeniveau, inclusief bijdragen van smeltende ijskappen, schatten zal stijgen 0,2-0,4 meter in 2050. Daarnaast is ongeveer een kwart van de 136 steden in delta’s en blootgesteld aan de plaatselijke verzakkingen en de lokale verandering van de zeespiegel, in het bijzonder wanneer grondwaterwinning versnelt natuurlijke processen.

Een belangrijke bevinding van deze studie is dat, omdat de waterkeringen zijn ontworpen voor het verleden omstandigheden, zelfs een gematigde stijging van de zeespiegel zou leiden tot stijgende verliezen in de afwezigheid van adaptatie. Nietsdoen is geen optie als het zou kunnen leiden tot een verlies van meer dan $ 1 biljoen US. Daarom zal kuststeden moeten hun waterveiligheid, waaronder betere verdediging, tegen een kostprijs wordt geschat op ongeveer 50 miljard dollar per jaar voor de 136 steden te verbeteren.

Nog beter beschermd, de omvang van de verliezen toenemen, vaak met meer dan 50% bij een overstroming optreedt. Volgens Dr Stephane Hallegatte, hoofdauteur van de studie, ” Er is een grens aan wat kan met harde bescherming worden bereikt: de bevolking en activa zullen kwetsbaar voor defensie storingen of buitengewone gebeurtenissen die de bescherming ontwerp overschrijden blijven “. Steden te helpen omgaan met rampen als ze geraakt, moeten beleidsmakers overwegen systemen voor vroegtijdige waarschuwing, evacuatieplanning, veerkrachtiger infrastructuur en financiële steun aan de economie weer op te bouwen.

Het rapport merkt ook op dat grote stijgingen van de havenstad overstromingsrisico kunnen optreden op locaties die niet kwetsbaar zijn vandaag, burgers en overheden off-guard vangen. De vijf steden met de grootste verwachte toename van het overstromingsrisico in 2050 zijn Alexandrië, Egypte, Barranquilla, Colombia, Napels, Italië, Sapporo, Japan, en Santo Domingo, Dominicaanse Republiek. Kaart 2 toont de 20 steden waar de overstromingsrisico’s de meeste in 2050 zal toenemen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top