zaterdag, februari 16, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Toestroom Bulgaren en Roemenen naar Duitsland
Toestroom Bulgaren en Roemenen naar Duitsland

Toestroom Bulgaren en Roemenen naar Duitsland

  • Nederland
  • NEURENBERG (ANP) - De toestroom van Bulgaren en Roemenen naar Duitsland zal komend jaar verdubbelen. Dit verwachten onderzoekers van het Instituut voor Arbeidsmarkt- en Beroepsonderzoek (IAB). In 2014 schaft Berlijn de laatste beperkingen voor arbeidsmigratie uit de twee nieuwe EU-landen af.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjcci6a2cvzi/nieuws/toestroom_bulgaren_en_roemenen_naar?ctx=vha4ozv8cev0

Het migratieoverschot aan Bulgaren en Roemenen komt dan naar schatting op 100.000 à 180.000 te liggen, aldus de dinsdag gepubliceerde studie. In 2012 was het positieve migratiesaldo nog 71.000 geweest.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken waarschuwde zaterdag dat groepen laagopgeleiden in de rijkere EU-lidstaten de dupe dreigen te worden van het vrije verkeer van werknemers binnen de unie. De PVV wil een debat met de minister ,,waarin hij moet uitleggen hoe hij de hordes Roemenen en Bulgaren vanaf 1 januari 2014 bij de grens gaat tegenhouden”, aldus de partij in een reactie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top