vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Tony Gallopin in het geel
Tony Gallopin in het geel

Tony Gallopin in het geel

  • Anderen
  • Fransman Tony Gallopin van Lotto-Belisol heeft zijn gele droom waargemaakt! In een lange vlucht pakte hij genoeg tijd om Nibali van de troon te stoten. Tony Martin won de rit. Gallopin mag nu op de 14 juillet, de Franse nationale feestdag, rondrijden in de gele trui.
  • tony-gallopin-in-het-geel_general_1405332752845772
  • Ridley
  • http://www.ridley-bikes.com
  • info@ridley-bikes.com
  • http://www.ridley-bikes.com/be/nl/news/id/460/tony-gallopin-in-het-geel

Tony Gallopin: “Na de kasseirit ben ik beginnen denken aan de rit van vandaag en de mogelijkheid om de gele trui te pakken. Ik kreeg van de ploeg de vrijheid om mee te springen. Al liep dat niet van een leien dakje. Het heeft immers lang geduurd vooraleer we weg geraakten. Ik had vandaag geen superdag maar wist dat mijn kloof op Nibali overbrugbaar was. Ik heb op alles gesprongen wat bewoog om toch maar de trein niet te missen.”

“Aan Tony Martin was vandaag niets te doen. Toen de ritoverwinning weg was, moest ik vol aan de bak om de kloof met het peloton te vergroten. Wanneer ik erin ben beginnen geloven? Toen we op de Grand Ballon, de laatste klim van de dag, bovenkwamen met vijf minuten voorsprong wist ik dat de kans op geel reëel was. Gelukkig kreeg ik de volle medewerking van de mannen van Europcar, die reden voor kopman Rolland om de kloof met het peloton uit te diepen.”

Uniek moment

“Het is een groot verschil tussen droom en werkelijkheid. Maar mijn droom is nu uitgekomen. Dit is een fantastisch gevoel dat ik nog lang zal koesteren. De gele trui mogen dragen op de Franse nationale feestdag is gewoonweg schitterend. Morgen wordt het ongetwijfeld een lastige rit naar La Planche des Belles Filles. De inspanningen van vandaag en van de voorbije week zullen vast en zeker doorwegen in zo’n etappe. Ik heb een minimale voorsprong op Nibali maar ik heb niets te verliezen. Mijn gele droom is nu verwezenlijkt en daar zal ik morgen ten volle van genieten.”

Bij Ridley zijn we dan ook meteen in actie geschoten om dit geweldig resultaat extra in de verf te zetten. CEO Jochim Aerts haastte zich naar het bedrijf samen met enkele andere medewerkers. Het design voor de gele fiets werd gemaakt terwijl een frame klaargemaakt werd voor het lakproces. De decals gingen erop, de fiets werd gelakt en vernist, ingepakt en naar Frankrijk gereden. Daar bouwden de Lotto-Belisol mechaniekers het frame op tot een volledige fiets. 12 uur na het winnen van de gele trui had Tony Gallopin een gele retro Ridley fiets om de Franse nationale feestdag gepast in te zetten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top