maandag, juni 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Tony’s Chocolonely realiseert groeiplannen in Amerika door inzet van Descartes Global Logistics Network
Tony’s Chocolonely realiseert groeiplannen in Amerika door inzet van Descartes Global Logistics Network

Tony’s Chocolonely realiseert groeiplannen in Amerika door inzet van Descartes Global Logistics Network

  • Nederland
  • Descartes Systems Group (Nasdaq: DSGX) (TSX: DSG), wereldleider in integratie van handelsverkeer tussen logistiek intensieve organisaties, maakt bekend dat Tony’s Chocolonely, de Amsterdamse chocolademaker die is opgericht om een einde te maken aan slavernij en uitbuiting in de cacao-industrie, zijn huidige gebruik van de EDI-oplossing van Descartes uitbreidt ter ondersteuning van de expansie in de Verenigde Staten om het orderproces en de elektronische communicatie met retailers te optimaliseren.
  • Descartes
  • descartes@progresscommunications.nl

“Om onze missie te realiseren om 100% slaafvrij de norm in chocolade te maken, is het belangrijk dat we ook in de Verenigde Staten – een aanzienlijke chocolademarkt waar key-players in de chocolade-industrie zijn gevestigd – actief zijn”, zegt Frans Pannekoek, Bean to Bar Tender en verantwoordelijk voor de supply chain bij Tony’s Chocolonely. “De standaard voor elektronische communicatie die wordt gebruikt in Noord-Amerika, wijkt af van die in Europa. Descartes adviseerde ons op het gebied van berichtenstandaarden, over de mogelijkheid om onze huidige EDI-integratiediensten uit te breiden en over het implementeren van de benodigde berichtensets. De wereldwijde expertise die Descartes heeft, helpt ons elektronisch te communiceren met de retailer en distributeur in de Verenigde Staten om het logistieke proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.”

Het Global Logistic Network (GLN) is een van ’s werelds meest uitgebreide, multimodale, elektronische communicatienetwerken, waardoor duizenden partijen in meer dan 160 landen met elkaar kunnen samenwerken. Het ondersteunt diverse complexe inkoop-, verkoop-, verzendings- en betalingsprocessen door deze te stroomlijnen, te automatiseren en te standaardiseren. Deze processen omvatten een breed scala van gegevens en zakelijke documenten die vaak meerdere supply chain-gebieden overkoepelen, zoals de koper en verkoper van goederen, transport, logistieke tussenpersonen, en douaneautoriteiten in verschillende geografische gebieden. In combinatie met Descartes’ uitgebreide ervaring in het aansluiten en activeren van handelspartners, kunnen GLN-klanten snel profiteren van operationele verbetering, lagere kosten en de flexibiliteit om klanten beter van dienst te zijn.

“Het is een eer om met onze kennis en ons netwerk deel uit te maken van de groei van Tony’s Chocolonely. De organisatie staat voor een flinke uitdaging – een waarbij het essentieel is dat de distributie optimaal verloopt. Dankzij uitgebreide communicatiediensten heeft Tony’s Chocolonely inzicht in het volledige logistieke proces: vanaf het kantoor in Amsterdam via de fabriek in België tot aan de retailer in de VS”, zegt Fred van der Heide, VP Product Management van Descartes. “Uitbreiding naar Europese of wereldwijde markten is voor veel bedrijven een gewenste, maar tegelijkertijd spannende uitdaging. Descartes’ GLN is ontwikkeld om groei van bedrijven te ondersteunen bij het beheren van de wereldwijde commerciële, logistieke en douaneprocessen.“

###

Over Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely wil chocolade 100% slaafvrij maken. Niet alleen zijn eigen chocolade, maar alle chocolade wereldwijd. Geen doorsneebedrijf, dus. Maar een chocoladebedrijf dat een sociaal probleem in de wereld wil oplossen. Tony’s Chocolonely is opgericht in 2005 door journalisten van de Keuringsdienst van Waarde, toen zij erachter kwamen dat de grootste chocoladebedrijven ter wereld cacao verwerkten van plantages waar kindslaven werkten. Sindsdien is de Amsterdamse social enterprise uitgegroeid tot tweede grootste chocolademerk in Nederland. Tony’s Chocolonely wil mensen bewust maken van de ongelijkheid in de chocolade-industrie, het voorbeeld geven dat chocolade maken anders kan, en zo de chocolade-industrie inspireren om samen 100% slaafvrij de norm in chocolade te maken. Voor meer informatie: www.tonyschocolonely.com.

Over Descartes Systems Group

Descartes (TSX: DSG) (Nasdaq: DSGX) is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand, SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, de prestaties van, en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek. Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo, Canada, en de organisatie heeft kantoren en partners wereldwijd. Meer informatie: www.descartes.com.   

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top