maandag, september 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Tools4ever ondersteunt gemeentes tijdens BIG-implementaties
Tools4ever ondersteunt gemeentes tijdens BIG-implementaties

Tools4ever ondersteunt gemeentes tijdens BIG-implementaties

  • Nederland
  • Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management (IdM/IAM), heeft haar marktpositie in de gemeentemarkt versterkt door de overeenkomsten met de gemeentes Slochteren, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde.
  • Tools4ever
  • www.tools4ever.nl
  • p.horbach@tools4ever.com
  • Tools4ever onderscheidt zich met een no-nonsense aanpak en een lage Total Cost of Ownership. In tegenstelling tot vergelijkbare Identity Management oplossingen levert Tools4ever een volledige oplossing in enkele weken i.p.v. maanden of jaren. Mede dankzij deze benadering is Tools4ever in Nederland dé absolute marktleider op het gebied van Identity Management met meer dan 1,6 miljoen beheerde user accounts. Tools4ever levert verschillende software producten en geïntegreerde consultancy diensten op het gebied van Identity Management, zoals User Provisioning, RBAC, Password Management, SSO en Access Management. Deze gemeentes gaan Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM) van Tools4ever inzetten om het inlogproces voor haar eindgebruikers sterk te vereenvoudigen. Door de komst van de BIG (Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten) dienen eindgebruikers bij de gemeentes zich te houden aan strenge regels rondom het gebruik van wachtwoorden. Zo moeten applicaties zijn voorzien van zeer complexe wachtwoorden. Gezien de vele gemeentelijke (Key2) applicaties die zij dagelijks benaderen, wordt het vrijwel onmogelijk om al deze regels in acht te nemen. Met E-SSOM wordt het eenvoudiger om toch aan deze regels te voldoen. Tools4ever ondersteunt gemeentes tijdens BIG-implementaties Gemeentes Slochteren, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde kiezen voor Single Sign-On oplossing Baarn, 5 maart 2015 - Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management (IdM/IAM), heeft haar marktpositie in de gemeentemarkt versterkt door de overeenkomsten met de gemeentes Slochteren, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde.
  • Cartoon BIG powerpointversie

Deze gemeentes gaan Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM) van Tools4ever inzetten om het inlogproces voor haar eindgebruikers sterk te vereenvoudigen. Door de komst van de BIG (Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten) dienen eindgebruikers bij de gemeentes zich te houden aan strenge regels rondom het gebruik van wachtwoorden. Zo moeten applicaties zijn voorzien van zeer complexe wachtwoorden. Gezien de vele gemeentelijke (Key2) applicaties die zij dagelijks benaderen, wordt het vrijwel onmogelijk om al deze regels in acht te nemen. Met E-SSOM wordt het eenvoudiger om toch aan deze regels te voldoen.

Met Enterprise Single Sign-On Manager (E-SSOM) kunnen eindgebruikers worden ontlast van de vele logins en het onthouden van vele complexe wachtwoorden. Eindgebruikers hoeven nog maar één complex Windows wachtwoord te onthouden en E-SSOM handelt verder automatisch alle inlogprocedures op alle benodigde applicaties af. Dit voorkomt dat eindgebruikers wachtwoorden gaan noteren en dat zo onveilige situaties ontstaan.

Eindgebruikers kunnen met E-SSOM tevens tijdelijk hun inloggegevens uitlenen (delegeren) aan een collega zonder hiervoor het wachtwoord bekend te maken. De collega krijgt dan tijdens het inloggen de keuze om in te loggen met het eigen account of met het account van de afwezige collega.

De BIG is veeleisend ten aanzien van het gevoerde wachtwoordbeleid. Zo heeft de BIG voor gebruikers een set aan gedragsregels opgesteld om goede veiligheid van hun wachtwoorden te garanderen. Wachtwoorden mogen bijvoorbeeld niet worden opgeschreven, gebruikers mogen hun wachtwoord niet delen met anderen, wachtwoorden mogen niet opeenvolgend zijn en moeten complex zijn.

Cartoon BIG webversie

Over Tools4ever

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top