donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Top sommeliers én Chrit Rousseau op veiling Dag van de Limburgse wijn
Top sommeliers én Chrit Rousseau op veiling Dag van de Limburgse wijn

Top sommeliers én Chrit Rousseau op veiling Dag van de Limburgse wijn

  • Nederland
  • Zondag 23 juni vindt de dag van de Limburgse wijn plaats op Kasteel Wijnandsrade te Wijnandsrade.
  • Mama Alice
  • http://www.mamaalice.nl
  • info@mamaalice.nl

Elf Limburgse wijnboeren veilen twee speciaal samengestelde cuvée wijnen, in grote magnum en jeroboam flessen. De assemblage van de wijnen gebeurt door twee grootheden uit wijnland Limburg: Petro Cools, sommelier-patron van twee sterren restaurant Da Vinci in Maasbracht en Jennifer Silvius, de beste sommelier van België, werkzaam bij restaurant De Kristallijn in Genk. De flessen zijn voorzien van een uniek etiket ontworpen door Chrit Rousseau, de bekende Maastrichtse kunstenaar. Chrit Rousseau stelt het originele schilderij dat het etiket van de wijnen siert beschikbaar voor deze unieke veiling. De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede aan hulporganisatie “Mama Alice”.

Deze stichting zet zich in voor de opvang van straatkinderen in Peru. Door onderwijs en welzijnszorg geeft zij kinderen een nieuwe kans op een betere toekomst (www.mamaalice.com). Door het eenvoudige, correcte salarisbeleid en lage overheadkosten, kon de stichting in 2012 bijna 90% van de inkomsten besteden aan het project in Peru.

Chrit Rousseau is bekend van zijn kleurrijke schilderijen van clowns, zijn lievelingsonderwerp. Maar hij maakte ook het beroemde carnavalstableau van In den Ouden Vogelstruys, cd-hoezen van André Rieu’s Maastrichts Salon Orkest, een Limburgse carnavalsposter en een poster voor ‘t Preuvenemint.

Aanmelden voor deze unieke veiling kan via de website van Cuvee de la Charité.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top