maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Topmanagers maken kennis met landmacht
Topmanagers maken kennis met landmacht

Topmanagers maken kennis met landmacht

  • Nederland
  • Bij de Koninklijke Landmacht in Amersfoort is gisteren een ‘bedrijvendag’ gehouden. 33 managers van Randstad, Unilever, Deloitte en andere bedrijven kregen bij het Opleidings- en Trainingscommando (OTCo) een uitdagend programma voorgeschoteld. Doel hiervan: het bedrijfsleven meer gevoel en een beter beeld geven van de Landmacht.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/11/19/topmanagers-maken-kennis-met-landmacht

Volgens aanstichter van de dag Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif zijn zijn gasten future influentials, die zich een beter beeld vormen over de landmacht als er meer transparantie is over wat de organisatie doet en waarom. De Kruif is van mening dat dit kan bijdragen aan meer waardering.

Positief verrast

En dat lijkt te zijn gelukt, vooral na de ervaring hoe moeilijk schieten (in de simulator) is en grenzen te hebben verlegd op de 20 meter hoge klimtoren. Na ook nog een rondleiding door de faciliteiten van het OTCo en het voltooien van een leiderschapstraining- en vormingsopdracht op de hindernisbaan, zijn de deelnemers unaniem positief verrast.

Vooruitstrevend

Willem Blom, belastingadviseur bij Deloitte weet het mooi te verwoorden: “Opleidingen bij de Landmacht worden duidelijk professioneel aangepakt. Het coachen en de opbouwende feedback tijdens de opdrachten zijn top.” Ook Jorrit Bosselaar, HR businesspartner bij Unilever is onder de indruk. “Ik dacht dat de krijgsmacht synoniem was voor ‘stilstaan’ en ‘keurslijf’. Niets is minder waar. De faciliteiten zoals de simulatoren zijn ‘top notch’. Ik had niet gedacht dat Defensie zo vooruitstrevend was.”

Leger promoten

00Zaak lijkt nu dit in de top van het bedrijfsleven geplante ‘zaadje’ te laten uitgroeien tot een flinke boom. Bosselaar wil daar in elk geval een vuist voor maken: “Ik ga het leger binnen mijn bedrijf promoten. Zonder vrede en veiligheid kunnen wij als bedrijfsleven niet op mondiaal niveau opereren. Om hier meer mensen bewust van te maken, hoop ik dat dit soort dagen vaker worden georganiseerd.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top